Hlavní obsah

Podzimní roláky mají k nudným kusům daleko! Jak vypadají v praxi?

Foto: Eva Malúšová

Rolák s prostřihy vypadá skvěle!Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ptát se, jestli jste je rády nosily jako děti, je asi zbytečné. Jaký ale máte vztah k rolákům dnes? Pokud si u vás tyto svršky už dávno napravily reputaci, pokračujte ve čtení – a především prohlížení!

Článek

Vytěsněte z hlavy vzpomínky na kousavé svetry a odneste si do kabinky příjemné roláky, které vám pomohou dotvořit (nebo rovnou vytvořit) stylové módní sestavy.

Ramena ven!

Trend odhalených ramen, který dominoval jaru a létu, se pozvolna přesunul i do podzimu. V nových kolekcích tak najdete nápadité svetry s prostřihy, ve kterých se klepat zimou určitě nebudete. Stylistka Ivana Pražáková rolák spárovala se sukní, chybu nicméně neuděláte ani s džínami nebo oblíbenými kalhotami.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: svetr (Marks & Spencer, 1599 Kč), sukně (COS, 2750 Kč), kožené boty (Reserved, 1999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Kotníčkové boty na podpatku se hodí nejen k sukniFoto: archiv firem

Dva jsou více než jeden

Nebojte se vrstvit! Pod atypické pončo stylistka přidala tenký rolák, který vytvoří – kromě extra dávky tepla – zajímavý barevný kontrast se svrchním dílem. Co říkáte na kombinace tmavě modré, zelené a hořčicové?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: tenký rolák (Marks & Spencer, 649 Kč), pončo (COS, 2500 Kč), kalhoty (COS, 2750 Kč), náušnice (Lindex, 399 Kč), kožené rukavice (Reserved, 499 Kč), semišové boty (Reserved, 1999 Kč), kabelka (Reserved, 599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Ideální parťák

Slabý rolák poslouží jako ideální základ pro vrstvení a zároveň i vzorované outfity, které potřebují doplnit něčím nekomplikovaným. Pokud máte pro tento kousek slabost, pořiďte si ho rovnou v několika různých odstínech.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: tenký rolák (Marks & Spencer, 649 Kč), sukně a kabátek (The Item, 4550 Kč/komplet), punčocháče (Baťa, 299 Kč), kabelka (H&M, 999 Kč), boty (Twin-Set, 6100 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Barevná kabelka osvěží nejednu módní sestavuFoto: archiv firem

Rolák, který neškrtí

Pokud vám vadí svetry, které krk těsně obepínají, pořiďte si vršek s lehce spadlým rolákem. Stejný trik můžete využít i v případě, že vám běžný střih příliš nelichotí. Pozorně si prohlédněte i jednotlivé vrstvy modelu – až půjdou teploty ještě více dolů, oceníte kombinaci tenkého svetrového kabátu s tím klasickým.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: rolák (Twin-Set, 5300 Kč), svetrový kabát (Reserved, 1999 Kč), kalhoty (Twin-Set, 9000 Kč), kabát (COS, 5200 Kč), rukavice (Reserved, 298 Kč), klobouk (Marks & Spencer, 1099 Kč), boty (Mango, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Hřejivé šaty

Pro největší „zmrzlíky“ jsou ideální svetrové šaty v midi délce, do kterých se zamiloval celý módní svět. Kromě kotníčkových bot k nim navíc můžete obout i kozačky a vůbec nevadí, že nebude vykukovat jediný milimetr kůže. A jaký vybrat svršek? K midi i maxi délce se perfektně hodí kratší bundy do pasu nebo kratší kabátky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Twin-Set, 6200 Kč), bunda (Mango, 1799 Kč), semišové boty (Reserved, 1699 Kč), semišová kabelka (Mango, 1799 Kč)Foto: Eva Malúšová

A co vy a roláky? Nosíte je? Napište nám!

Načítám