Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pohanka se opět vrací do módy! Proč? Je levná a dají se z ní vykouzlit super večeře! Vyzkoušejte s námi pohankové placičky s kysaným zelím.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g pohanky
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 ks vejce
  • 200 g kukuřičné strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička majoránky
Článek

Postup

01.

Pohanku podle návodu povařte minutu v zeleninovém vývaru, pak ji nechte 20 minut pod pokličkou stát a nakonec ji přeceďte.

02.

K vychladlé pohance přidejte najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, překrájené zelí, vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby i strouhanku. Pozor, tyto placičky nedrží při sobě jako masové karbanátky, jsou díky pohance o trochu křehčí. Když získáte hmotu, která drží při sobě, tvarujte z ní asi 3 cm vysoké placičky, které ještě z obou stran obalte ve strouhance.

03.

Placičky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany stačí 4 minuty.

04.

Podávejte je se salátem, případně je doplňte omáčkou dle nálady.

O tom, jak je pohanka zdravá si přečtěte v našem článku.

Reklama

Související témata:

Načítám