Hlavní obsah

Pohankové placičky

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Pohanka se opět vrací do módy! Proč? Je levná a dají se z ní vykouzlit super večeře! Vyzkoušejte s námi pohankové placičky s kysaným zelím.

Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g pohanky
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 vejce
  • 200 g kukuřičné strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
Článek

Postup

Krok 1: Pohanku podle návodu povařte minutu v zeleninovém vývaru, pak ji nechte 20 minut pod pokličkou stát a nakonec ji přeceďte.

Krok 2: K vychladlé pohance přidejte najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, překrájené zelí, vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby i strouhanku. Pozor, tyto placičky nedrží při sobě jako masové karbanátky, jsou díky pohance o trochu křehčí. Když získáte hmotu, která drží při sobě, tvarujte z ní asi 3 cm vysoké placičky, které ještě z obou stran obalte ve strouhance.

Krok 3: Placičky smažte na rozpáleném oleji, z každé strany stačí 4 minuty.

Krok 4: Podávejte je se salátem, případně je doplňte omáčkou dle nálady.

O tom, jak je pohanka zdravá si přečtěte v našem článku.

ynezorPumanzeSaNyknalC
3. 12. 2012

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.