Hlavní obsah

Pohled jako návnada - dostane ho!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Použijte pohled jako zbraňFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled. Jak ho správně používat, aby lákal a přitahoval? Kdy prozradí, že máme o někoho zájem a ten někdo zase o nás? Čtěte si v každém chlapovi jako v čítance!

Článek

Zrakový kontakt je jedním z nejdůležitějších prostředků flirtování, neboť okolní svět, jeho ruch a veškeré dění z 80 % vnímáme právě očima. Právě pohledem se dají se vyjádřit touhy a odhalit úmysly vybraného objektu.

Dejte o sobě vědět

Ke svým očím je nejprve potřeba přivolat jeho pozornost, oddělit se od davu, vyčnívat z něj. Jelikož oči jsou magnetizovány pohybem, stačí si letmo odhrnout vlasy z tváře, přejet si prsty přes tvář, jako by na ní bylo něco, co tam nepatří (třeba řasa), nebo lehce ťuknout tužkou do spánku. Tak protějšku vyšlete signál: Jsem tu, tak to vezmi na vědomí!

Čím delší, tím... jasnější

Následuje pohled, prozkoumání. V průměru se při rozhlížení po okolí nebo například vyrušení obsluhujícím v restauraci zadíváme na tvář této jiné osoby v délce tří vteřin. Jakékoli prodloužení doby vizuálního kontaktu signalizuje zájem. Proč to tedy takto nenápadně nenaznačit krasavci na baru, u benzinky, v restauraci, v posilovně, na nákupu v hypermarketu (prostě to jde kdykoliv a kdekoliv). Zvedněte hlavu, zadívejte se na něj a v duchu počítejte do čtyř až pěti. Jeho nervová soustava se tak nakopne a dojde mu, že vás zaujal. (Jestli prokáže odvahu a osloví vás, získá plný počet bodů.)

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Stačí vydržet déle než tři vteřinyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nechte ho hrát

Pokud vybraný objekt sedí třeba naproti vám či ve vaší těsné blízkosti a vám do těch míst pohled neustále sklouzává, je dobré ho po každém tomto střetnutí sklopit a odvrátit. Za chvíli se ale na ono místo podívejte znovu! Podprahové vnímání mu bude našeptávat: Jsou tu i jiní muži, ona o nich ví, ale stejně se jí líbím já. Je jasné, že nemá cenu tlačit na pilu, když se po dvou vašich pokusech o zadívání se otočí nebo okamžitě odvrátí zrak kamsi do prostoru a už se k vám pohledem nevrátí. Pak prostě nejste jeho typ, no a co? Tak si stejnou cestou otestujete dalšího...

V rytmu R.E.M.

Jestliže ale cítíte, že se chytl jako ryba na háček, pravděpodobně bude častěji mrkat. Je to tím, že mozkovna spojuje sexuální napětí a přitažlivost s rychlými pohyby víček. Jestli se domníváte, že čím víc na vás mrká, tím víc se mu líbíte, tak hurá, máte pravdu. Je prozrazen! Vy vaše sympatie opětujete snahou o synchronizaci čili začnete se přizpůsobovat jeho tempu mrkání. A hned máte něco společného! Ale pozor, ani pomalé kmitání očních víček nemusí znamenat nezájem. Někdo se může bát, že by mohl ze svého zorného pole ztratit svůj objekt zájmu, proto je do upřenějšího dívání vyloženě zakousnutý.

Jestli vás to trochu mate, řeč těla - neverbální komunikace - vám jistě prozradí, o co v danou situaci kráčí a jak si ji vyložit. Základ ale je dívat se a rozhodit tak sítě. I ryby se chytají na návnadu...

Reklama

Související témata:

Načítám