Hlavní obsah

Pojďte na návštěvu k Petře Černocké

Foto: Jiří Janoušek

Podívejte se, jak bydlí Petra ČernockáFoto: Jiří Janoušek

Reklama

Řadové dvojdomky v pražských Strašnicích mají své kouzlo. Dýchají romantikou a jsou posazeny v parku. Není proto divu, že tu našla svůj domov i zpěvačka a herečka Petra Černocká. Pokud máte chuť, pojďte se s námi podívat, jak to u ní vypadá!

Článek

Stále půvabná „Saxana“ žije v polovině dvojdomku se svým manželem, hudebníkem Jiřím Pracným. Byt sice neoplývá nadměrnými metry, ale snad právě proto působí velmi útulně. V přízemí je vstupní chodbička, kuchyň, koupelna a obývák s velkými francouzskými dveřmi, které vedou rovnou na zahrádku. „Ty dveře jsou naprosto úžasné. Přemluvila jsem manžela, abychom si je pořídili. Díky nim se celý pokoj rozsvítil a můžeme jimi vkročit rovnou do přírody. Na zahrádce máme posezení, a hlavně tu rádo řádí naše zvířectvo, tedy pes a kočky, pokud nejsou zrovna na chalupě. A když se nedá sedět venku, nabízejí prosklené dveře krásný pohled buď do zeleně, nebo do zasněžených keříků,“ popisuje zpěvačka.

Foto: Jiří Janoušek

Barvy v obýváku ladila podle perského koberceFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří JanoušekStačí sejít pár schůdků a jste z obýváku rovnou na zahrádce

Funkční kuchyně pro dobrou kuchařku

Další zastávkou v přízemí je kuchyň. I když je velikostí tak akorát, hospodyňka tu má po ruce vše, i pomocníky v podobě nejrůznějších spotřebičů. „Vařím moc ráda, baví mě to, a teď, když mám i víc času, mě čas strávený v kuchyni uklidňuje. Nejraději si pochutnáváme na zdravých dobrotách, které ovšem chutnají výtečně. Alespoň to tvrdí jak můj muž, tak případné návštěvy,“ dělá nám chutě paní domu.

Foto: Jiří JanoušekKuchyň je v rustikálním stylu a vaří se tu zdravě

Starožitnosti jsou vášeň

Když jsme si pečlivě prohlédli celé přízemí, bylo jasné, že majitelka miluje dřevo, obrázky a starožitný nábytek. Nedaly se totiž přehlédnout zajímavé komody, velké zrcadlo ve zlatém rámu, originální psací stůl, u kterého prý vyřizuje korespondenci se svými fanoušky, a další maličkosti, z nichž dýchá historie.

„Ano, mám ráda staré věci. Asi to nejsou žádné až tak cenné starožitnosti, ale pořizovala jsem si je s láskou, a za ta léta, co zdobí náš domov, jsem si na tento styl zvykla. Samozřejmě, že někdy mám takové nutkání vše změnit a pořídit si moderní bydlení, ale zatím vše zůstává při starém,“ uvedla hostitelka a nezapomněla připomenout, že například krásné staré pendlovky jí sehnal manžel Jiří. „Vyštrachal je někde u příbuzných. Ví, že podobné kousky jsou moje slabost. Chtěl mi udělat radost, a to se mu povedlo,“ dodavá s úsměvem. Jinak většina těchto historických kousků jsou úlovky z bazarů či antiků.

Foto: Jiří Janoušek

Romantické podkroví využívá spíš manžel JirkaFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

V přízemí je mozaiková koupelnaFoto: Jiří Janoušek

Mnoho schodů do ráje

Do patra vedou stylové dřevěné schody, které splňují i dekorativní funkci. V prvním patře je ložnice, jejíž prostor se podařil opticky zvětšit díky zrcadlové skříni. Z bývalého dětského pokoje si zpěvačka vytvořila pracovnu. „Jsem ráda, že mám konečně jednu místnost jen sama pro sebe. Můžu tady pracovat u počítače, mám tu piano nebo tu můžu malovat obrázky. I když mi sem manžel zaparkoval rotoped, který slouží spíš jako věšák na jeho svršky, mám tu svůj klid,“ prozrazuje hostitelka.

Foto: Jiří Janoušek

Do ložnice se vešla i zrcadlová skříňFoto: Jiří Janoušek

Foto: Jiří Janoušek

Z dětského pokojíčku má svoji pracovnuFoto: Jiří Janoušek

Ale to není zdaleka všechno! Nejpůvabnější jsou zrekonstruované půdní prostory, kam se vystoupá po druhém schodišti. „Podkroví je romantické, ale lézt denně několikrát nahoru a dolů po tolika schodech, to se nám moc nechce. Někdy tam žehlím, občas tu přespí návštěvy nebo se tam zašívá muž a brnká si tam na kytaru,“ tvrdí zpěvačka.

Foto: Jiří Janoušek

Ložnici vévodí velká postelFoto: Jiří Janoušek

Ve strašnickém dvojdomku bydlí Petra Černocká přes dvacet let. Kromě pohodlí tu má i kousek přírody, v okolí pár obchůdků a samozřejmě i milé sousedy. Rozhodně by prý neměnila!

A co říkáte na její bydlení vy?

Reklama

Načítám