Hlavní obsah

Pojďte na návštěvu: Luxusní byt úspěšného muže a jeho dcer

Foto: ArchFactory

Foto: ArchFactory

Reklama

Byt s krásným výhledem na Prahu si majitel zamiloval na první pohled. Zařízený je přesně na míru muži, který si potrpí na luxus a kvalitu, své království tu ale mají i jeho náctileté dcery.

Článek

Původně měl luxusní byt sloužit jeho majiteli jako příležitostné pražské útočiště, než v okolí hlavního města postaví rodinný dům. V průběhu realizace, a zejména po nastěhování, si ho ale oblíbil natolik, že už o jiném bydlení neuvažuje. „A to přesto, že jsem mezitím stihl koupit pozemek za Prahou,“ dodává s úsměvem majitel.

Zaujal ho zejména velkým množstvím teras – v podstatě každý pokoj má svou vlastní – s čímž souvisí i prosvětlenost interiéru, a jako bonus krásný výhled na Prahu.

Architekti v akci od samého začátku

„Na doporučení kamaráda a společníka z firmy jsem oslovil studio ArchFactory, které pro nás realizovalo více zakázek již dříve, ať už soukromých, nebo v rámci firmy. Architekta Davida Machače jsem navíc znal z TV Prima, kde účinkoval v pořadu Jak se staví sen,“ říká pán domu.

Architekti se k realizaci dostali ještě ve fázi hrubé stavby, takže mohli vytvořit vlastní dispozici bytu včetně elektroinstalací, vody, klimatizace atd. „Díky tomu jsme mohli ovlivnit i vylití pohledového betonu stropu společenské zóny,“ dodává architekt David Machač.

Foto: ArchFactory

Patří k němu tři terasy s celkovou plochou přibližně 36 metrů čtverečníchFoto: ArchFactory

Řešení bez kompromisů a v top kvalitě

Přáním majitele byl pohodlný luxusní interiér, kromě „pánských zón“ tu měl vzniknout také pokoj pro dvě dcery teenagerky, které u něj často zůstávají. Jinak měli architekti v podstatě volnou ruku a tvorbu si velmi užívali. „Klient má velkou zkušenost s luxusními interiéry, materiály a doplňky. Tudíž bylo jasné, že detaily provedení i použité materiály a technologie musí být bez kompromisů a v top kvalitě. Řídili jsme se nejmodernějšími trendy bydlení,“ říká architekt.

„Vyžaduji komfort bydlení bez kompromisů. Chtěl jsem maximální možný úložný prostor a pohodlné, funkční dispoziční řešení jednotlivých pokojů. A také si potrpím na originalitu. Z materiálů mám rád dřevo, díky kterému interiér působí útulně. Je vidět, že byt je mi šitý na míru, cítím se v něm opravdu doma,“ pochvaluje si majitel.

Foto: ArchFactory

Majitel si přál hodně úložných prostor, perfektní je třeba šatna přiléhající k ložnici velká 7 metrů čtverečníchFoto: ArchFactory

Technické vychytávky a nábytek komplet na míru

Technickými vychytávkami jsou například velkoformátová vsazená LED světla, která umožňují nastavení intenzity svícení, nebo systém vytápění a chlazení pokojů včetně rekuperace. Oříškem pak bylo skrýt klimatizační jednotky a vedení v interiéru tak, aby nerušily celkový dojem.

Mobiliář v celém interiéru je vyjma sedací soupravy a jídelních židlí kompletně tvořen na míru, takže byt je naprostý originál. „Nábytek kombinuje dýhu z exotických dřevin, matný lak, sklo a laminát. Například pracovní ostrůvek kuchyňské linky a deska jídelního stolu, která je do něj vetknuta, jsou napříč podepřené skleněnou tabulí (nohou), takže budí dojem levitace,“ popisuje David Machač.

Podlaha je lepená dřevěná (exotický palisandr), v každé místnosti pak minimálně jednu stěnu zdobí vinylová tapeta.

Foto: ArchFactory

I zde je ozdobná vinylová tapeta a velkoformátové svítidlo s možností nastavení intenzity svíceníFoto: ArchFactory

Byt je splněným snem

Architekti jsou spokojení, že je spokojený jejich klient a že se interiér povedlo propracovat do posledního detailu. A pán domu? Ten má rád každý kout svého nového bytu: „Když mám chuť relaxovat, jsem nejradši na sedačce, kterou si mohu polohovat, když mám hlad, mám nejradši kuchyni, a ložnici – tu prostě miluji! Spolupráce s ateliérem se mi vyplatila v každém ohledu, výsledek odpovídá mým představám.“

Foto: ArchFactory

Interiér je propracovaný do posledního detailuFoto: ArchFactory

Vizitka studia

Architektonický ateliér a stavební firmu ArchFactory založil Ing. arch. David Machač před 15 lety. Za tu dobu kolem sebe vytvořil profesionální tým odborníků, kteří mění sny ve skutečnost. Jejich specializací jsou interiéry, rodinné domy a byty i veřejné stavby a prostory, to vše navržené na míru potřebám a přáním klientů. Poskytují kompletní servis od návrhu, vypracování stavební dokumentace, vyřízení potřebných povolení až po realizaci včetně výroby nábytku a rozmístění květináčů i závěsů. Více na www.archfactory.eu.

Jak by se vám v takovém bytě bydlelo? Co říkáte na kombinaci materiálů?

Reklama

Načítám