Hlavní obsah

Polévka se zelenými fazolkami

Hodnocení:
(29)
Foto: Coolinářka
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Ze zelených fazolkových lusků můžete udělat nejen chutnou přílohu, lze je použít i do jemné smetanové zeleninové polévky. Na ní si pak jistě pochutnají dospělí i děti.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 150 g zelených fazolových lusků
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 ks brambor
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
Článek

Krok 1: Mrkev, petržel a oloupanou střední bramboru nakrájejte na kostičky. Mrkev a petržel v hrnci orestujte na másle. Když začnou kousky kořenové zeleniny lehce zlátnout, zaprašte je hladkou moukou a ještě chvilku zarestujte společně. 

Krok 2: K zelenině přidejte kostičky brambor a vše zalijte zeleninovým vývarem. Vše vařte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. 

Krok 3: Zelené fazolky omyjte a rozkrojte na polovinu, aby se lépe jedly. Přidejte je do polévky společně se smetanou a vařte ještě asi 5 minut, aby změkly, ale zůstaly křupavé. 

Foto: Coolinářka

Fazolky přidávejte do receptu později než brambory, aby rozvařené lusky neměly nepříjemnou vůni

Krok 4: Nakonec do polévky přidejte ocet. Aby se polévka přidáním kyselého nesrazila, lžíci octa zamíchám nejprve v trošce horké polévky zvlášť v misce a pak teprve tuto směs vliji do hrnce s vroucí polévkou. Hotovou polévku dosolte dle chuti. 

Pokud patříte k těm, kterým zelené fazolky neznechutila školní jídelna, zkuste je na smetaně s novými bramborami a vejcem, pikantní s rajčetem nebo klasicky na slanině jako výbornou přílohu.

ynezorPumanzeSaNyknalC
13. 9. 2021

Reklama

Sdílejte článek