Hlavní obsah

Posilujte imunitu! 5 zaručených tipů

Foto: Shutterstock

Braňte svoji imunitu!Foto: Shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas chřipek a nachlazení zdaleka nekončí! Proto byste měly myslet na pravidelné posilování obranyschopnosti vašeho organismu, imunity. Stačí jen mírné prochladnutí nebo kontakt s nakaženou osobou a do řady nemocných se zařadíte i vy. S našimi tipy se vám ale nemoc vyhne velkým obloukem…

Článek

1. Nedejte šanci únavě

Jestliže spíte málo nebo dlouho pracujete až do vyčerpání sil, vaše unavené tělo je logicky slabší a snáze pak podlehne nemocem. Proto si dopřejte dostatek spánku a najděte si čas i na kratší relaxaci během dne. Cítíte-li se unavená dlouhodobě, dodejte tělu energii např. pomocí koenzymu Q10. Ten je totiž nejdůležitějším prvkem pro výrobu energie. V přípravku Revital koenzym Q10 je navíc jeho účinek podpořen i vitaminem E a selenem.

2. Omezte stres

Zkuste se povznést nad své starosti. Ostatně, vaše zdraví je přece to nejdůležitější. Co třeba relaxační koupel plná růžových lístků nebo příjemný večer při svíčkách a se sklenkou dobrého vína?

3. Užijte si pohyb na čerstvém vzduchu

Využijte hezkého počasí a vyrazte na procházku do zasněženého okolí nebo na hory za zimními sporty. Celý rok se pohybujete ve městě a dýcháte znečištěný vzduch, nebo jste zavřená v kanceláři. Pak se ve vás ukládají škodliviny. Detoxikaci těla můžete podpořit i díky speciálním přípravkům. Např. Revital Očista těla obsahuje extrakt z aloe vera, která pomáhá organismu zbavit se toxinů.

4. Jezte vyváženě

Přemýšlejte nad tím, co jíte. Vaše strava musí obsahovat vyvážený poměr mikro- i makroživin. Do jídelníčku zařaďte zakysané nízkotučné nebo polotučné mléčné výrobky, bílé maso, luštěniny, celozrnné pečivo, ovoce a zeleninu. K přípravě jídel používejte čerstvé a kvalitní potraviny. Naopak omezte nebo zcela vynechte konzumaci uzenin, tučných a smažených jídel, pokrmů obsahujících bílou mouku a cukr, alkohol.

Dodržujte pitný režim, pijte i v zimě, kdy pocit žízně není tak silný jako v létě. Ideální je voda, neslazené ovocné čaje nebo naředěné ovocné a zeleninové šťávy.

Foto: Vitar.cz

Všechny potřebné vitamíny v několika baleníchFoto: Vitar.cz

V zimním období je také více pravděpodobné, že vaše strava nebude obsahovat dostatek vitaminů. Proto je vhodné je doplňovat i jinak, a to ve formě doplňků stravy. Důležitý je zejména vitamin C. Lze jej užívat v různých formách - jako nápoj připravený ze šumivých tablet Revital Cé, jako kapsle s prodlouženým uvolňováním Revital Active vitamin C nebo jako příjemné ochucené tablety Revital C complex mini.

5. Otužujte se

Nelekejte se, nemusíte se hned vrhat do plavání ve zmrzlé řece. Vše musí jít postupně. Prvním krokem může být to, že nebudete přetápět dům, byt nebo kancelář. Pravidelně větrejte. Při pobytu venku se oblékejte přiměřeně teplotě, ne nadměrně. Dalším krokem v otužování může být sprchování vlažnější vodou, později studenou. Díky otužování tělo lépe snáší výkyvy teplot a je odolnější vůči nemocem.

Tak tedy, buďte zdravá!

Reklama

Související témata:

Načítám