Hlavní obsah

Postelový kolotoč: 3 druhy sexu, které by měl zkusit každý pár

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina žen a mužů očekává od milování více než pouhé uspokojení tělesných potřeb. Je to totiž mnohem víc: požitek, slast, koktejl pozitivních emocí. Cest, jak k takovému vzrušení dospět, je neskutečně mnoho. Zkusíte i vy tři typy erotického dobrodružství, které by měl zkusit každý pár?

Článek

„Sexuální vztah se může unavit, opotřebovat a začít odpovídat vašim očekáváním méně než dříve. Avšak často to nebývá způsobeno tím, že by se partneři nesnášeli, nýbrž potížemi v dorozumívání a prostým nedostatkem znalostí. Většinu z nás objevení celého širého světa sexuálních praktik stále ještě čeká,“ vysvětluje britský sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie, který ve své knize Vynalézavá láska poukazuje na to, že sex by měl být především hravý. Dbáte na to, aby šeď neovládla váš milostný život? Nikdy není pozdě začít.

Známá australská sexuální terapeutka a koučka partnerských vztahů Jacqueline Hellyer dělí sex v rámci dlouhodobých vztahů do tří typů, přičemž je vhodné níže vyjmenované druhy střídat.

1. Jednoduchý sex – krátký a uklidňující

„Není to nic nečekaného. Znáte se, víte, co funguje, prožijete hezké chvíle. Žádné ohňostroje, jen jednoduchý, uklidňující sex,“ popisuje terapeutka. („Jednoduchý sex“ můžete nazvat starou dobrou klasikou, která splní svůj účel bez zdlouhavých příprav a inovací.)

Foto: KPG Ivary, Shutterstock.com

Někdy není třeba vymýšlet nic speciálního – stačí jen radost z blízkostiFoto: KPG Ivary, Shutterstock.com

2. Smyslný sex – sladký a hluboký

„Smyslný sex je, když si uděláte čas, abyste vytvořili nádhernou atmosféru. Věnujete tomu energii a nápady, chcete druhého potěšit smyslným a milujícím způsobem. Tento druh sexu dvojici spojuje. Jedná se v podstatě o prvky tantrického sexu, který v praxi může vést k extatickým stavům bytí,“ dál popisuje Jacqueline Hellyer s tím, že pochopitelně ne každý má na něco takového čas několikrát týdně. Na druhou stranu, jednoduchý sex by se tím smyslným měl aspoň občas „proložit“. A tak je to správně – stereotyp střídají „promyšlenější“ záležitosti.

3. Pikantní sex – odvážný a spontánní

Při pikantním sexu posouváte své hranice a děláte věci, které závisí na vašich vlastních touhách. „Jeho součástí mohou být sexuální hračky, erotické hry, striptýz, návštěva obchodu pro dospělé, zkušenost se swinger klubem. Možnosti jsou nekonečné. Mějte však na paměti, že pikantní sex nepřichází sám od sebe. Vyžaduje kreativitu,“ ještě objasňuje zmíněná sexuální terapeutka na svém blogu. Upozorňuje, že vzhledem k uspěchané době je vhodné pikantní sex pojmout jako gurmánské jídlo.

Co si takhle vyhradit každou první sobotu v měsíci a uspořádat „sexy hody“? Vztahu to jen prospěje! Akorát se oba dva musíte v rámci milostné „divočiny“ trochu naladit. Přece jen, spontánnost z nebe nepadá. Proto Jacqueline Hellyer svým klientům doporučuje, aby se před zahájením „programu“ se třemi typy sexu dostatečně otevřeli.

Jak začít?

„Páry prvotně povzbuzuji k tomu, aby si nějaký čas vyhradily pro důkladnější přípravu. Pokud i vy toužíte mít pestřejší milostný život, začněte s vanou, svíčkami, příjemnou hudbou a dotyky. Užívejte si přítomnost jeden druhého a soustřeďte se spíš na předehru, než na intenzivní vrcholy. Prociťte lahodnost toho všeho, experimentujte s pohledy očí a zvyšujte smyslové vzrušení. Také přidejte senzorické prvky chuti, zvuku a vůně,“ vyjmenovává terapeutka. Až se vaše mysl i tělo naladí, bude snazší pojmout pikantní i smyslný sex jako zábavu. „Podaří-li se vám to, udržíte vaše sexuální spojení silné a váš život se stane mnohem více uspokojivý,“ uzavírá Jacqueline Hellyer.

Tak co, jdete do toho?

Reklama

Načítám