Hlavní obsah

Potíže s dosažením vyvrcholení? Ženy se dělí do 5 kategorií

Foto: Profimedia

Jak to máte s vyvrcholením vy aneb Do které z pěti skupin žen patříte? Náš článek vám napovíFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvrcholení buď je, nebo není. Mnozí si tak mylně myslí, že ženy se v rámci „sladké tečky“ dělí jen do dvou kategorií, což je omyl. Podle typů obtíží existuje skupin pět. Do které patříte vy?

Článek

Jedna ho má častěji, druhá ne, třetí ho zažila asi tak dvakrát a doteď se o něj snaží… Která žena je na tom nejlépe? Ta první, jistě, ale to neznamená, že právě u ní je všechno v pořádku. Vlastně je to tak, že ženy se, aspoň co se týče orgasmů, dělí do pěti kategorií, které sestavila a popsala australská psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass ve své publikaci Opojný orgasmus. Hádali byste tohle?

1. Občas a někdy

Popis skupiny: ženy, které mají běžné potíže s dosažením orgasmu

„Opravdu stačí málo a ženy přestanou být sexuálně vzrušitelné. Stres, únava, starost o děti, o rodiče nebo třeba jen špatný den. To vše jsou faktory, které mají negativní vliv na dosažení vyvrcholení. Jestliže se vám to čas od času stává, zachovejte klid, existují tisíce žen s naprosto stejnými problémy,“ popisuje odbornice, která ostatně jako jedna z mnoha dodává, že aby byl orgasmus vždycky, tak to se nestává.

Foto: Profimedia

I jen únava může zhatit veškeré pokusy o vyvrcholení...Foto: Profimedia

2. Nikdy – už od začátku

Popis skupiny: ženy, které ještě nikdy nezažily orgasmus

Výjimečné? Ani zdaleka ne. Sexuologové včetně Zlatko Pastora vědí, že anorgasmie je u žen častá. „Možná jste to opakovaně zkoušely, ale bez úspěchu. Třeba jste netušily, že ženy by něco takového měly prožívat. Nebo jste až doteď po ničem takovém netoužily,“ uvádí hlavní znaky této skupiny psycholožka.

3. Málokdy

Popis skupiny: ženy, které mají orgasmus pouze zřídka, a to ještě jen po těžce vynaloženém úsilí a při velkém štěstí

Dřina, dřina a zase jenom dřina. Stává se, že sem tam pomůže sklenička vína a s tou související extrémní pocit uvolněnosti. Pak možná, kdysi v úterý a o Vánocích…

4. Dřív ano, teď ne

Popis skupiny: ženy, které dříve zažívaly orgasmus, ale nyní s tím mají problém

Podle Vivienne Cass se často stává, že ženy se cítí být velice frustrované, neboť dřív, před měsícem, před lety vyvrcholení nepatřilo k problémům, nicméně právě teď orgasmus ne a ne přijít. „Je taky možné, že právě vy patříte k těm ženám, jejichž orgasmy jsou tak slabé a rychlé, že si je skoro ani neuvědomujete. Lehce dosažitelné orgasmy jsou ty tam a vy o ně musíte bojovat,“ upřesňuje.

Foto: Profimedia

Dřív jste orgasmus měly, ale teď už nějakou dobu ne? Není to třeba tím, že se ve vašem životě dějí změny?Foto: Profimedia

5. Pouze za určitých podmínek

Popis skupiny: ženy, jejichž orgasmy jsou vázány na vyhraněnou techniku, atmosféru, určitý typ chování milence, jeho postupy či vzhled

Při masturbaci to možná jde snadno, ale během pohlavního styku nikoli. Vyvrcholení je rychlé, když hraje oblíbený hudební žánr… Nebo máte navyklý jeden postup dráždění, který preferujete, jinak „nic není“. Jste to vy? A teď, babo, raď. Řešit, nebo neřešit? Ostatně, každá ze skupin má něco…

Fenomén orgasmus. Posedlost škodí!

O vhodnosti konzultace s terapeutem, psychologem či sexuologem není třeba diskutovat, nicméně obecně se odborníci shodují, že žena by se měla radovat ze svého sexuálního života, rozvíjet ho a prožívat své orgasmy – jakkoli vyvolané. A když zrovna ty nepřichází, není to to nejdůležitější, i když mnozí tvrdí opak. Již zmíněný sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality v této souvislosti upozorňuje na nešvar dnešní doby.

„Všichni touží po jednoduché radě, co spolknout, jaký hmat použít. Vždyť se o tom přece všude píše, i pak doktor v televizi to říkal, jak je to jednoduché! Jenže orgasmus je spíš hlavolam,“ popisuje sexuolog s tím, že cesta k ženskému vyvrcholení trvala tisíce let. Pro ženskou reprodukci má totiž pramalý význam. Vlastně žádný. Otěhotnět se dá s ním i bez něj. Ale na druhé straně se dá pochopit, že se za ním kdekdo honí… I vy?

Ve které skupině jste se poznaly, milé dámy?

Související témata:

Načítám