Hlavní obsah

Potvrzeno: Proč ženy milují boháče a drsňáky?

Foto: Thinkstock

Touha po dobrodružství, po nevázanosti nebo jenom kalkul?Foto: Thinkstock

Reklama

Nebezpečná kombinace? Ferrari, porsche, maserati… čili drahé auto a jeho řidič. Proč lámou srdce žen na počkání? Vysílají k něžnějším polovičkám signály o hledání dobrodružství! A ženy to milují! Stejně jako majitele luxusních vozítek obdivují i lumpy. Ovšem všeho do času?!

Článek

V baru sedící atraktivní muž, který má před vchodem zaparkovaného trabanta nebo ojetou škodovku, bude o samotě svůj drink popíjet déle než ten, jenž má sice do hezouna z časopisu daleko, zato vlastní drahé a rychlé vozítko. Ten druhý totiž u žen zaboduje mnohem dřív, než si srkne ze sklenice. Okouzlí snad ženy koně pod kapotou natolik, že jim vzplane libido? Nebo si myslí něco o finanční zajištěnosti majitele, a proto mu nadbíhají? Kde je pravda?

Hra pohlaví: Muži se naparují

Muži, kteří utrácejí za nápadné a atraktivní věci od aut po oblečení i technické hračky, jsou úspěšnější v hledání krátkodobých sexuálních vztahů bez závazků, tvrdí vědci z texaské univerzity v americkém městě San Antonio. Podle studie tím, že muži za něco takového utrácejí, vysílají jasný signál o tom, že mají zájem se sblížit. (Jestli manžel prochází krizí středního věku a pořizuje si nové auto, tak tady máte důvod.)

Foto: Thinkstock

Muži se natřásají a ženy měknouFoto: Thinkstock

Je to podobné jako v případě pavích samců, kteří při dvoření se samičkám používají nepřiměřeně velká, zato výrazně zbarvená pera, popisuje studie. „V podstatě se snaží samičky přesvědčit, že jestli to, co hledají, jsou geny, tak oni mají ty nejlepší geny, a proto by si ženy měly vybrat právě je,“ uvedla profesorka Jill Sundie. Podle ní prý tenhle laškovný „rituál“ není o hledání bohatství, nýbrž právě o signálech.

Čím bohatší samec, tím větší zábava?

Jenže jak si vyložit to, že ženy prahnou po takovém muži, když, jak samy říkají, hledají převážně toho hodného parťáka pro život, se kterým mohou zestárnout? Dobrodružné povahy typ takového nápadníka uvítají, konzervativnější typy toužící po manželství reagují negativně (na ně ukazování síly peněz prý neplatí). „Krom toho, když ženy vidí, že muž má více peněz, předpokládají, že rande s ním bude zajímavější,“ uvádí dál profesorka. To však platí v případě, že ženy vyhledávají známost na jednu noc nebo kratší období.

Foto: Thinkstock

Neomalený, drsný a přitažlivý, většinou pravý opak toho, kterého už mají jistéhoFoto: Thinkstock

Všichni nejsou stejní!?

Vědci z výše uvedené univerzity provedli čtyři různé studie, aby zjistili, jaké signály vysílají ti, kteří mají hmotných statků méně a více, a jak je vnímá opačné pohlaví. Výsledek? Údajně ne všichni muži okatě dávající najevo finanční nadřazenost chtějí rychlý sex, a ne všechny ženy, které v nich nacházejí zalíbení, mají zájem jen o tohle. Jedno je ale jisté. Samčí chování a natřásání schované za drahé věci je mnohem častější u pánů, kteří mají krátkodobé sexuální vztahy v oblibě.

Slušný partner ženy nebaví

Kromě nablýskaných mužů u žen slaví úspěch i grázlíci typu sukničkářů, a dokonce i násilníků. Nikdo nikdy nepochopí, proč Kateřina utekla s potetovaným motorkářem, který má na každém moto srazu kromě několika desítek vypitých piv i novou holku, když má doma takového hodného manžela. Podle profesora Adriana Farnhama z University College London není „běžný“ a poslušný partner pro ženu tak atraktivní jako sobecký grázl, který je vůdčím typem a mnohdy i skvělým řečníkem. Mizerové jsou pro ženy sexy také proto, že si jdou za svým cílem a nikoho se neptají, oproti slušňákům nejsou oddaní práci ani své matce, jsou akčnější, takže s nimi nehrozí nuda. Hodní chlapijsou totiž předvídatelní, což dámy nebaví…

A co vy? Jaké typy mužů vlastně milujete? A jaké máte zkušenosti s muži-dobrodruhy? Zapojte se do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám