Hlavní obsah

Poznali byste, že jde o starou vilu? Mladý pár si zařídil bydlení moderně

Foto: archiv majitelů

Původně oslovili designérku pouze s žádostí o pomoc jen s několika drobnostmi, vyklubala se z toho dlouhodobá spolupráceFoto: archiv majitelů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý pár z Prahy oslovil designérku pouze s přáním doladit několik drobností v interiéru. Výsledná proměna byla však mnohem větší. Podívejte se.

Článek

Byt ve starší rodinné vile po kompletní rekonstrukci nepotřeboval větší úpravy. Proto také mladý, v té době ještě bezdětný pár, oslovil designérku Lucii Polákovou ze studia Live-design jen s úmyslem doladit pár drobností.

„Po seznámení se s nimi, jejich životním stylem, potřebami a samotným prostorem jsme se však pustili do většího projektu a kompletně změnili dispozice,“ říká Lucie Poláková.

Foto: archiv majitelů

Mladý manželský pár žije v jednom poschodí starší, ale nově zrekonstruované vilyFoto: archiv majitelů

Kombinace světlého a tmavého dřeva

Od schodiště, jímž se vchází do bytu, vede široká chodba s vchodem do obývacího pokoje, koupelny a dětského pokoje. Celý prostor má jednotnou podlahu z vícevrstvých parket kanadského javoru. Ze dřeva se zde ještě na nábytku vyrobeném na míru promítá přírodní ořech Pacifik a ořech Dijon. Kombinace světlého a tmavého dřeva tak interiér příjemně oživuje.

Foto: archiv majitelů

Byt má jednotnou podlahu z kanadského javoru. Přírodních prvků tu najdeme hodně – několik druhů dřeva, kamennou stěnu, fotoobraz a květiny (cena podlahy asi 1400 Kč/m^2 )Foto: archiv majitelů

Velká terasa s luxusním sezením

Obývací pokoj, který má 19 m2, zahrnuje i místo pro stolování nebo pracovní koutek. V centrální části je široká příčka s vestavnou skříní na televizi, která vytváří kuchyni samostatný prostor. Kombinaci dřeva, oranžových čalouněných židlí a temně modré pohovky doplňují živé květiny spolu s květinovým fotoobrazem.

Foto: archiv majitelů

Kuchyň je v krémové barvě, kterou doplňuje tmavě hnědá vysoká skříňka, jež jednotnost rozrážíFoto: archiv majitelů

Na přání majitelů byla jedna stěna obložena umělým kamenem a doplněna designovým nástěnným krbem. Příroda se do obýváku dá vpustit i velkými skleněnými dveřmi vedoucími na terasu. Na téměř 14 m2 jí nechybí velkorysá venkovní pohovka a další nezbytnosti pro příjemné posezení.

Chytře schovaná kuchyně má desku z umělého kamene a je vyrobena na míru v krémovém designu opět s malým přispěním tmavého dřeva.

Foto: archiv majitelů

K obývacímu pokoji je přimknutá velká terasa o ploše 19 m^2Foto: archiv majitelů

Foto: archiv majitelů

Na takto velkou terasu se vejde luxusní venkovní pohovka, velký gril i třeba houpací síťFoto: archiv majitelů

Tmavě hnědé se v ložnici nebáli

Ložnice je skryta za dvoukřídlými posuvnými dveřmi z obývacího pokoje. Tmavý nábytek a stěna sice prostor opticky zmenší, ale u takto velké ložnice je to ku prospěchu věci. Několik tmavých stěn vyvolává v ložnici pocit bezpečí, kterému napomůže i galerie na stěně ze soukromých fotek, jež si manželský pár sám vytvořil.

Foto: archiv majitelů

Designérka Lucie Poláková se nebála v ložnici udělat dvě stěny tmavéFoto: archiv majitelů

Parkety i v koupelně

Zmíněné vícevrstvé parkety najdete i v koupelně, na stěnách je zde použit velkoformátový krémový obklad Fineza s leskem, kde jsou spáry minimální, a tak působí jako jeden souvislý povrch. Sanitární keramika je značky Glacera a nábytek je poskládán ze solitérů z běžných obchodů.

Foto: archiv majitelů

Sanitární keramika je v koupelně převážně značky Glacera (umyvadlo Glacera Tondo, cena asi 3700 Kč)Foto: archiv majitelů

Líbí se vám proměna staré vily v takové moderní bydlení?

Reklama

Načítám