Hlavní obsah

Praktická vychytávka na cesty? Ušijte si polštářek do auta!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Čekají vás o prázdninách delší cesty autem? Ušijte si praktický polštářek, který přehnete přes pás. Připravili jsme vám návodný fotopostup.

Článek

Patříte ke spolujezdcům, kteří při cestách autem často usínají? Pak vám nesmí určitě chybět pohodlný polštářek, aby vám nepadala hlava. Ten však nemusíte kupovat nový, ale stačí zrecyklovat starší povlečení nebo zbylou látku, a pak už bude potřeba opravdu jen hodně málo. Cestovní polštář vyjde na pár korun a nebude vás přes šaty či tílko tlačit bezpečnostní pás.

Co budete potřebovat

Záleží na velikosti polštářku, třeba my jsme ušili menší o rozměrech 35 x 35 cm. Nejprve si ustřihněte dva čtverce látky 40 x 40 cm. Pokud budete chtít polštář větší, klidně si připravte látku o rozměrech 50 x 50 cm. Dále budete potřebovat jehlu a nit (nejlepší je samozřejmě šicí stroj, pokud jej máte) a nějakou výplň do polštáře. Látku zastřihněte krejčovskými nůžkami, ale není to nutnost.

Foto: Tomáš Rubín

Potřebujete kousek látky, jehlu a nit, nůžky a něco na výplňFoto: Tomáš Rubín

Jak postupovat

Foto: Tomáš Rubín

Oba čtverce látky položte lícem k sobě a sešijte je nejprve ze tří stran. Můžete trochu sešít i spoj uprostřed na spodní straně, jak je naznačeno na fotce přerušovanou čárouFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Látku otočte lícem navrch a vyměřte ji tak, aby uprostřed vznikl zhruba 8 – 10 cm volný pruh, který zůstane bez výplně. Prošijte látku k sobě, aby vnikly po stranách jakoby dva tunely pro výplň, kterou tam posléze nastrkejteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Po naplnění tunelů založte lemy poslední strany dovnitř a zašijte otvoryFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

A můžete klidně vyrazit na cestyFoto: Tomáš Rubín

Chystáte se autem do Chorvatska? Poradíme vám, která místa stojí za to vidět. Pokud se chystáte mít na dovolené auto jako hlavní příbytek, dejte si pozor na to, kde byste za spaní v autě Evropě mohli dostat pokutu.

Reklama

Související témata:

Načítám