Hlavní obsah

Pravidla klidného rozchodu aneb Jak to navléct, aby vás chtěl opustit?

Foto: VGstockstudio, shutterstock.com

Chcete se s ním rozejít? Musíte to správně navléknout, aby se necítil poníženýFoto: VGstockstudio, shutterstock.com

Reklama

Rozpad vztahu? Nic příjemného! Pokud zrovna řešíte, jak se – pokud možno v klidu – s partnerem máte rozejít, jistě vám přijdou vhod čtyři klasická pravidla platná pro muže současné generace.

Článek

Rozchod je jako rakovina. Aspoň to tvrdí český psycholog Jeroným Klimeš, který se tímto srovnáním proslavil. V rozhovoru pro časopis Psychologie uvedl, že ho na tuto myšlenku přivedl výzkum, který provedli američtí psychiatři Thomas Holmes a Richard Rahe. Podstatou bylo, že pět tisíc respondentů seřadilo nejvíc stresující události.

Když emoce, tak pro všechny

Ukázalo se, že lidé rozchod či rozvod považují za horší životní pohromu než rakovinu, pokud ji prodělali. Otázka, jak se rozejít v klidu, tedy patří k velice citlivým už jen proto, že se v této kritické a emocemi zmítané situaci nacházejí velmi rozdílní muži. Naštěstí existuje několik osvědčených pravidel.

„Některá z těchto pravidel by mohla pomoci třeba ve vašem případě. A je jedno, s jakým typem muže máte co do činění,“ uvádí německý odborník na myšlení mužů Hauke Brost, který pravidla sestavil a popsal v knize Jak pochopit muže. Takže, které čtyři rady jsou pro ženy životně důležité?

Foto: VGstockstudio, shutterstock.com

Zamiloval se do jiné? Tvařte se zrazeně a zoufale. Nesmí tušit, že jste pro to udělala, co bylo ve vašich siláchFoto: VGstockstudio, shutterstock.com

1. Muž se chce rozejít sám

Považujte to za hlavní myšlenku, pokud si přejete hladký průběh. Žádný muž nechce být do rozchodu nucen, tak se pomocí lsti postarejte o to, aby se rozešel on s vámi.

„Možná to odporuje přání vašeho ega, možná vám to připadá těžké. Velmi to ale pomůže a ušetříte si stres z rozchodu. Jen ho nechte, ať udělá první krok. Vezměte ho za ruku a pak ho klidně doveďte tam, kde ho chcete mít, tedy k rozchodu,“ radí „mužolog“. Jak zdůrazňuje, pokud se on rozejde s vámi, bude mít navíc hodně špatné svědomí. Co se způsobu a chování týká, tohle ho trochu zklidní.

2. Muž potřebuje jinou

Pomýšlíte na konec vztahu a nevíte, jak z něj vycouvat? Pokud můžete mazaně seznámit svého dosavadního partnera například se svojí kolegyní z práce, mohlo by to klapnout. Hauke Brost říká, že muži jsou hloupí. Často si myslí, že se opět zamilovali, a vám tak musí říct smutnou zprávu… Smutnou? Jak pro koho. Nechte ho, aby tomu všemu věřil.

Foto: Irmas eyewink, shutterstock.com

Tvařte se opuštěně a zoufale, i když si pomalu zařizujete domácnost u jinéhoFoto: Irmas eyewink, shutterstock.com

3. Muž vás potřebuje vidět opuštěnou

Za žádnou cenu nepřiznávejte, že už v období rozchodu máte jiného. „Dokud to nebude v suchu, musí ve vás vidět opuštěnou ženu. Přesně to způsobí, že bude přátelský, dokonce starostlivý,“ radí odborník a dodává, že takhle to mužům poroučí jejich ochranný instinkt. Ve chvíli, kdy zjistí pravdu, veškeré výhody skončí. Jenže to už můžete mít všechno zařízené – od přesunu osobních věcí až zařízení nového bytu. Tak si to nepokazte.

4. Muž si to musí odůvodnit

Jste dokonalá žena, která se stará o jeho pohodlí, komfort a pocity? Pak se nedivte, že nechápe, proč si zrovna dneska balíte kufry! Muže je třeba na rozchod připravit. Týdny či měsíce hádek, debat, odmítání sexu a výčitky jsou to pravé. Neustále reptejte a opakujte mu, že už ho máte plné zuby.

„Jednou to pochopí dokonce i ten největší hlupák, a jak už bylo řečeno, v optimálním případě sám od sebe navrhne rozchod. Úplně pokojný rozchod bude samozřejmě tehdy, když čistě z rozumových důvodů navrhne rozchod na nějakou dobu, a vy zjevně s těžkým srdcem tento krok dovolíte. Vždyť on má, jako již tolikrát, pravdu,“ uzavírá Hauke Brost a zdůrazňuje, že rozchod v podstatě není nic těžkého.

Ženy by jen měly dělat to, co jim jde nejlépe – reptat, ztěžovat partnerovi život, vysmívat se mu a odpírat mu všechno, co má rád. Myslíte, že to přesně takhle funguje?

A jak se s muži rozcházíte právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám