Hlavní obsah

Prázdné dózy od chipsů? Využijte je v kuchyni i koupelně!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete bramborové lupínky, které se prodávají v papírových dózách? Máme pro vás pár nápadů, jak obaly využít v domácnosti. Zkuste naši dnešní inspiraci.

Článek

Některé typy bramborových chipsů se prodávají v pevných papírových tubusech, které se dají krásně využít v domácnosti. Ať už v nich uschováte těstoviny či odličovací tamponky, nebo z nich vytvoříte stojánky na tužky nebo hřebeny v koupelně, rozhodně se při jejich zdobení nudit nebudete. Můžete je nechat ozdobit klidně i vaše děti, až nastane ten pravý sychravý podzim. A čím? Například dekorativními lepicími páskami zvanými washi tape, zbytky tapety, látky či krajky, nebo na ně jednoduše nalepte bílý papír, který mohou děti pomalovat dle vlastní fantazie. Zde je našich pět tipů.

Váza na umělé květy

Vzhledem k tomu, že jsou tubusy od chipsů papírové, určitě do nich nelejte vodu. Můžete je však využít na umělé květy či podzimní větvičky nasbírané v přírodě. Stačí je zvenku ozdobit hezkou mašlí. My jsme zvolili jutovou stužku s krajkou (koupíte ji v textilní galanterii), kterou jsme přilepili tavnou pistolí.

Foto: Greta Blumajerová

Krásnou vázu na umělé květiny vytvoříte za pár minutFoto: Greta Blumajerová

Kryt na odličovací tamponky

Nemáte v koupelně kam pověsit odličovací tampony? Vytvořte si pro ně ozdobný kryt. Stačí do papírového tubusu vyříznout lámacím nožem v dolní části otvor, kterým budete tamponky postupně vyndávat, a vložit do něj odličovací tamponky, které se tam akorát vejdou. Pak už jen obal ozdobte třeba bílým papírem překrytým krajkou, a dekorujte okraje otvoru i víčko nalepovacími kamínky. Ty seženete v papírnictví či textilní galanterii.

Foto: Greta Blumajerová

Odličovací tamponky vám už nebudou jen tak viset na skříňce v koupelněFoto: Greta Blumajerová

Dóza na hřebeny

Stejně tak můžete v koupelně využít i tubus z malého balení chipsů, který jsme tentokrát ozdobili samolepicími metalickými páskami. Uložit si do něj lze hřebeny či kosmetické štětce.

Foto: Greta Blumajerová

Stojánek na hřebeny či kosmetické štětce můžete sladit s designem vaší koupelnyFoto: Greta Blumajerová

Krabičky na těstoviny

I těstoviny lze v kuchyni skladovat elegantně. Abyste je nemuseli mít v kredenci v načatých sáčcích z krámu, můžete je přesypat do krásných tubusů, které polepte zbytkem látky (slaďte ji barevně s kuchyňskou linkou). Horní okraje lze ovázat mašličkou, nebo můžete přidat štítky s popisky, abyste věděli, po které krabičce do police sáhnout.

Foto: Greta Blumajerová

Kulaté obaly od bramborových lupínků jsou velikostí ideální na špagetyFoto: Greta Blumajerová

Stojánek na tužky

Do pracovny, do kanceláře i do dětského pokoje. Tady všude se uplatní jednoduchý a praktický stojánek na tužky, který si můžete vy i vaše děti polepit podle své fantazie. My jsme zvolili džínovou látku se stříbrnými puntíky, kterou jsme přilepili tavnou pistolí.

Foto: Greta Blumajerová

Chybí vám v práci stojánek na tužky? Vyrobte si hoFoto: Greta Blumajerová

Jaký nápad se líbí vám?

Související témata:

Načítám