Hlavní obsah
3,4
(34)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Úlet? Jednoznačně. Každým cukrářem odsouzeníhodná záležitost? Bezpochyby. A sladkost, kterou zvládne i absolutní nekuchař, a ještě ji po něm budou všichni chtít zas a znovu? Rozhodně! Vyzkoušejte kombinaci křupavých preclíčků se slaným karamelem a čokoládou a předveďte se originálním dezertem, i pokud máte problém s uvařením obyčejného čaje...

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 200 g mléčné čokolády
  • 50 g karamelových bonbonů
  • 100 g slaných preclíků
  • 2 špetky soli
Článek

Postup

01.

Čokoládu rozehřejte v mikrovlnce (vždy po 30 vteřinách ji zamíchejte) nebo ve vodní lázni, 2/3 jí rozetřete v 3 až 5mm vrstvě na pečicí papír a posypejte preclíky (nevadí, když se budou trochu překrývat).

02.

Měkké karamelové bonbony (50 až 75 g) rozpusťte spolu se 2 lžícemi vody stejným způsobem a karamelem ihned pocákejte preclíky tak, aby se hmotou trochu spojily. Na závěr pokapejte zbylou čokoládou a posypejte  vločkovou nebo klasickou solí. Sůl můžete zamíchat i přímo do karamel.

03.

Nechte v chladu zatuhnout, a poté rozlámejte nebo pokrájejte na kousky ostrým nožem ohřátým ve vařící vodě.

Jaký dezert byste poradili někomu, kdo má pocit, že neumí vařit?

Načítám