Hlavní obsah

Předkládá mi účty k proplacení

Foto: Thinkstock

Žijeme každý za své penízeFoto: Thinkstock

Reklama

Nikdy od něj nedostala žádný dárek. Proč? Je to lakomec. Přesto s ním žije. Jak, to se dozvíme z jejího příběhu. Vy ostatní už teď můžete psát na Téma týdne tentokrát laděného do temperamentu. Máte takového partnera? Jak se s ním žije, nám můžete napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Žijeme s přítelem tři roky a jeho skrblictví a šetřivost opravdu neznají mezí. Jako každý zamilovaný člověk tak i já jsem to v začátcích našeho vztahu spíše přehlížela, ale postupem času se začal ukazovat v pravém světle. Kdyby peníze neměl, neřeknu ani slovo, ale on jich vydělá opravdu hodně.

Už když jsme občas zašli na večeři a po krásném večeru mi řekl, že příště bych ho mohla pozvat já, trochu mě to zarazilo. Řekla jsem si ale, že si třeba dělal jen srandu. Ale nedělal. Nikdy mi neudělal radost, že by mi třeba jen tak přinesl nějakou pozornost (čokoládu, květinu...) nebo mne pozval v létě na dovolenou. A to nepatřím do skupiny žen, co vyžadují dary typu šperky, auta, drahé luxusní dovolené apod.

Nyní už je situace taková, že mi nezaplatí ani hamburger, a když ano, okamžitě si napíše lísteček se sumou, kterou mu mám vrátit. Když mi přinese dárek, jestli se tedy o věci v podobě reklamního předmětu dá říct dárek, myslí si, kdovíco mi nepřinesl. O tom, že nakupuje pouze zboží v akcích, ani nemluvím. Když se blíží narozeniny, svátek někoho z příbuzných, už měsíc dopředu nakoupí zlevněné věci a pak to rozdává.

Sprchuje se raději v práci, po večerech sedíme doma skoro potmě, vždyť elektřina je hrozně drahá, o víkendech chodíme na obědy k rodičům. Když se zmíním, že bych potřebovala nové boty, řekne, že bot mám dost a že to jsou zbytečně vyhozené peníze. Jsme pořád zavřeni doma, nechodíme na žádné společenské akce, plesy, na výlety, protože to samozřejmě něco stojí.

Rodina i přátelé mi radí, abych od přítele odešla, dokud je čas, protože až přijdou děti, tak už bude pozdě a já budu nešťastná. Myslím si, že rozumné šetření není nic špatného, ale nic se nemá přehánět. Člověk by si měl užívat života, a ne pořád koukat, kolik co stojí a jestli se to vyplatí.

Žijete s temperamentním mužem? Zvládáte jeho horké nálady bez úhony, nebo je to někdy k nevydržení? Jaké výhody a nevýhody skýtá takový partner, nám pište na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:
Proplácení

Načítám