Hlavní obsah

Předokenní rolety: Úspora a bezpečí

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje mnoho dobrých důvodů, proč si pořídit předokenní rolety. Zvyšují tepelně izolační vlastnosti okna, chrání před ničivými vlivy počasí, před hlukem a často i před zloději.

Článek

Při dnešních cenách za energie a teplo jsou právě předokenní rolety LOMAX ideální návratnou investicí. Obecně se uvádí, že stažené rolety mohou snížit náklady na teplo až o třicet procent. Stačí si jen navyknout s nimi správně pracovat. Vzduchový polštář, který se vytvoří mezi staženou roletou a oknem, funguje jako další izolační vrstva výrazně omezující úniky tepla z domu. Prohlédněte si výsledky měření termokamerou.

V parných letních dnech zase naopak stažené rolety brání prohřívání interiéru domu. V místnostech, kde se používají rolety chytře, často nepotřebujete ani klimatizaci.

Ukázka termoregulace při užití předokenních rolet

Zvýšení bezpečnosti

Je zřejmé, že pokud se zloději rozhodnou pro vyloženě brutální průnik do objektu, ani předokenní rolety je nezadrží. Jsou-li však zamčeny na zámek nebo vybaveny protizdvihovými pružinami, náhodného zloděje mohou odradit od úmyslu vniknout právě do našeho domu.

Díky tomuto systému můžete zloděje i odradit

Systém ovládání

Při plánování návrhu rolet před okna si dobře promyslete, jakým způsobem je budete chtít ovládat. Mechanická manipulace pomocí popruhu, šňůry nebo kliky je jistě levnější, ale tím to také končí. Rolety ovládané elektricky poskytují vyšší komfort. Mohou se stahovat a vytahovat stisknutím vypínače nebo dálkového ovladače anebo mohou být připojeny k centrálnímu ovládání domu. V takovém případě je pak počítač dokáže během dovolené sám náhodně stahovat a vytahovat tak, aby simuloval přítomnost obyvatel v domě.

Zvolíte komfort v podobě elektronického ovládání, nebo levnější mechanický způsob?

Materiály

Ve většině případů dodavatelé nabízejí rolety s lamelami z hliníku plněnými polyuretanovou pěnou. Někteří výrobci dodávají i PVC lamely, jež jsou bez výplně. Lamely mají povrch upravený práškovými barvami, takže snadno dokreslí nebo podtrhnou vzhled celého domu přesně zvoleným odstínem. Výjimkou nejsou rolety s lamelami imitujícími vzhled dřeva. U některých firem můžete v nabídce objevit předokenní rolety, v jejichž boxu je uložena nejen roleta, ale i stahovatelná síť proti hmyzu.

Rolety v zimě udrží teplo, v létě chládek

Další výhody

Nezanedbatelný význam mají rolety i z hlediska ochrany oken před mechanickým poškozením, ať už jsou to kroupy, hrubý prach nebo jiné předměty. V době spánku odfiltrují venkovní hluk, a to až o 16 dB.

Věděli jste, že rolety snižují i hladinu hluku?

Jak probíhá realizace

Firma k vám vyšle svého obchodníka, který vše zaměří, vybere s vámi odpovídající druh rolety, dohodnete se na nejvhodnějším designu a veškerém dalším vybavení. Teprve pak vypočítá cenu.

Když mu částku odsouhlasíte, vystaví závaznou objednávku a firma vyrobí rolety na míru přesně podle zaměření provedeného obchodníkem.

Předokenní rolety LOMAX jsou zkrátka nejlepším strážcem soukromí a bezpečí každého domova.

Více na www.lomax.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám