Hlavní obsah

Představa výhry láká. Zkuste i vy štěstí v nové loterii

Foto: pexels.com

Loterie nabízejí zajímavé výhry, od milionů okamžitě na ruku po tzv. životní výhry, které vyplácejí vysoké částky postupně dlouhá léta Foto: pexels.com

Aktualizováno

Jaro s sebou přináší různé výdaje. V letošním roce je přitom vše ještě komplikovanější než obvykle. Historie loterie sahá do pradávných časů. Její nové online varianty lákají obrovskými výhrami. Loterie Numera třeba 10 000 000 Kč na ruku, a pak 250 000 Kč každý měsíc po dobu třiceti let.

Článek

Opět přišel čas provětrat šatník, zajít si ke kadeřnici, hodí se nová zeleň do květináčů, a k útratám svádí i znovu otevřené obchody. Nejspíš to sama znáte. Kde na to ale všechno vzít? Pracovat do úmoru, zadlužit se, mít schopného muže – možností je nekonečné množství. Víte ale, co je vzrušující a dává naději? Zkusit občas náhodu v loterii! Naděje přece umírá poslední a štěstí přeje odvážným.

Loterie má dlouhou a zajímavou historii

Nad loterií a jejím vznikem asi žádná z nás příliš neuvažovala. Její příběh by ale vystačil na samostatný román. První zmínky se týkají čínské hry keno, která vznikla za jejich dynastie Han už v letech 205 až 187 před naším letopočtem. Předpokládá se, že právě loterie pomohla financovat velké vládní projekty, třeba i stavbu Velké čínské zdi. V Evropě se loterie začala hrát během období římské říše, tedy na počátku našeho letopočtu, a to hlavně pro pobavení při večírcích. Veřejně prodejné loterie s cenami ve formě peněz se tady začaly pořádat až v 15. století. Přestože se jedná o hazardní hru, zůstala populární dodnes.

Pravidla jsou jasně daná

Loterie je založena na finanční sázce a tipování určitého počtu čísel, která mají být vylosovaná z pevně daného počtu čísel v osudí. Tipuje se obvykle pomocí tipovacího kalendáře, v němž zaškrtneme naše oblíbená, nebo naopak zcela náhodná čísla. Výhra se určuje podle různých schémat a koresponduje se vsazenou částkou a počtem uhodnutých čísel.

V Česku jsou pouze tři online loterie

Tisíce lidí usedají ve středu a v neděli k televizi, aby sledovaly losování loterie v přímém přenosu. Má to svoje kouzlo. Časy se ale mění, a s nimi i trend v sázení. Založit a pořádat loterii není nic jednoduchého, jde o záležitost svázanou přísnými regulemi. I proto jsou v současnosti v Česku jenom tři online loterie. Nejmladší z nich, a tedy i držitelkou oficiální licence od Ministerstva financí, je Loterie Numera. Cílí na široké spektrum soutěžících a nabízí zajímavé výhry. Nejzajímavější je jednoznačně jejich Životní výhra. Výherci získávají úžasných 10 000 000 Kč ihned, a po dobu 30 let pak každý měsíc 250 000 Kč. Numera ale znamená i pravidelné losování Lototo, jejíž hlavní výhrou je 50 000 000 jednorázově.

Jednoduché sázení

Numera si zakládá na rychlosti a jednoduchosti sázení. Podmínkou je dosažená plnoletost a jednoduchá registrace. K účasti na loterii stačí vsadit pouhou stokorunu, kterou do systému pohotově vložíte platební kartou. Volba čísel probíhá pomocí online ticketu. Losování poté probíhá dvakrát týdně, každou středu a neděli, tak jak je mnoho lidí při sázení loterie zvyklých.

Pojďte zkusit své štěstí. Pohodlně a velmi jednoduše i rychle si vsadíte zde: Numera.cz

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Reklama

Načítám