Hlavní obsah

Předstíráte v posteli? Dobře děláte! Budete mít lepší sex

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tajemný jako hrad v Karpatech. Víte o ženském orgasmu opravdu všechno? Je celkem snadné vyvést vás z omylu! Poznejte, co dokáže jedna malá mantra, vzdychání nebo předstírání...

Článek

K čemu vůbec je? „Orgasmus by možná mohl být u dnešních žen jakýmsi náhradním stimulem k jejich častější sexuální aktivitě. Jako by si příroda hledala jinou pojistku, jak podnítit a zpříjemnit sex z důvodu pokračování rodu,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor. Jak dodává, je to ovšem teorie odvážná a určitě ne jediná.

„Nepochybujeme však o tom, že ženský orgasmus je jednou z posledních vývojových, fylogenetických funkcí, která se postupně fixuje v našem schématu sexuálního prožitku,“ upřesňuje jeden z předních českých odborníků. Podle něho je význam ženského orgasmu temný. Stejně jako některé souvislosti jemu blízké. Víte třeba, že si můžete polepšit, když budete zpívat?

Mantra „óm“ vedoucí k „ách“

Známý jógový symbol „Óm“ je mantra absolutna či sjednocení. Óm je prvotní zvuk, vibrace, ze které povstal celý vesmír. Její název symbolizuje minulost, současnost i budoucnost. Udává se, že při zpěvu této mantry dochází k procítění blízkosti a propojenosti individuality. A nejen k tomu. Podle studie uvedené v časopise Magazín sexuální medicíny ty ženy, které zpívaly óóóm několikrát týdně po dobu tří měsíců, hlásily zvýšenou touhu a lepší orgasmus.

Vědci si to vysvětlují tak, že vibrace této mantry v kombinaci s dýcháním posilují pánevní a břišní svaly, což zlepšuje schopnost dosáhnout vyvrcholení. Jóga podle nich zároveň snižuje deprese a úzkost, takže když ji praktikujete, je mnohem pravděpodobnější, že se dostanete do sexy nálady. Mimochodem, podle zjištění vědců z univerzity Rutgers v New Jersey se do orgasmu „zapojuje“ asi 30 oblastí mozku, mezi které patří orbitofrontální kůra (kontrola chování), amygdala (zpracování emocí) či hypotalamus (produkuje oxytocin přezdívaný hormonem důvěry či lásky). Všechno je to zkrátka skvěle namíchaný koktejl!

Být jako myška? Nikdy!

Z jiné studie, tentokrát vydané v Archivu sexuálního chování, zase vyplynulo, že když jsou ženy při sexu a orgasmu hlučné, posilují a zintenzivňují své prožitky. To sice neznamená, že si máte hrát na vřískající hvězdu pornografických filmů, ale takový přirozený vzdech a možná i výkřik určitě není na škodu, co říkáte? Pro je i americká sexuální terapeutka Kat Van Kirk: „Smyslné zvuky v ložnici můžou pomáhat mužům i ženám.“ A bonus navíc? Srdeční frekvence a metabolismus se při hlasitějším prožívání vzrušení a slasti zrychlují, takže spálíte i nějaké ty kalorie...

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Klidně si zakřičte, když vaším tělem projede vlna slasti...Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Za vším stojí mozek!

Gynekoložka a terapeutka Kecia Gaither z New Yorku se pro magazín Health nechala slyšet, že u žen sex začíná v hlavě. To podle ní může být důvod, proč jsou negativní myšlenky při milování spojeny s problémy dosáhnout orgasmu. Suma sumárum, mnoho žen zjišťuje, že se třeba v autě vzruší snadněji než doma v ložnici. Je to proto, že auto nemá rutinní erotické spouštěče, a tudíž poskytuje větší prostor pro spontánnost. Jenže za tohle obviňujte jen svůj mozek! Ložnici uzpůsobte pouze pro spánek a sex; práce, psaní e-mailů, žehlení prádla a podobně do ní prostě nepatří.

Předstírání není vždy toxické

Data Kinseyho institutu jasně vypovídají o tom, že většina žen se stálým partnerem dosahuje bouřlivých orgasmů, na které v podstatě ani nepotřebuje mnoho času. „Známé“ je tedy lepší. Koneckonců, patrné je i to, že když se chováte, jako kdyby už vyvrcholení nastalo, obvykle se doopravdy dostaví. Tak dýchejte, fikaně filmujte a následně vybuchněte jako sopka!

Je podle vašeho názoru pro ženu důležité, aby při sexu vždy dosáhla orgasmu?

Související témata:

Načítám