Hlavní obsah

Muži versus ženy: Jakou předehru mají v posteli nejraději?

Foto: 4-PM-production, Shutterstock.com

Foto: 4-PM-production, Shutterstock.com

Reklama

Zahájení intimity? Předehra! Co by mělo být její součástí? Záleží, zda se ptáte ženy, nebo muže. Každý z nich má totiž naprosto jiné představy.

Článek

Říká se, že kdo se ptá, ten se také dozví. A je to pravda. Řeč je o některých rozsáhlých výzkumech, které se zaměřují na celkové názory mužů a žen na sex i jednotlivé aspekty pohlavního života. Jedná se například o výsledky publikované v knihách Beyond the Male Myth či The Hite Report, které odhalují, jak by měla vypadat ideální předehra. Co mají nejradši muži?

Malé velké gesto

Z odpovědí 4752 mužů vyplynulo, že většina z nich má v oblibě (a teď se držte) objetí bez koitu. Jen málo z nich však na něm tvrdohlavě trvá nebo jej vyžaduje se železnou pravidelností. To ale neznamená, že svému milenci nemůžete čas od času udělat radost… Jen k němu přijďte, přitiskněte se „tělo na tělo“ a vmáčkněte se do jeho náruče. Zvláštní, že? A co dál?

32 procent mužů miluje líbání a mazlení, 23 procent upřednostňuje orální milování, 19 procentům pánů dělá dobře, když je jejich milenka dráždí ňadry, a 16 procent mužů si libuje v dotecích na intimních místech. A pokud máte komplexy ze svého těla, tak všechny obavy zahoďte stranou: již pouhý pohled na partnerčino nahé tělo vzrušuje devět procent mužů. Často tedy nemusíte dělat vůbec nic, pouze si odložte… Platí to samé i u vás? Rozhodně ne!

Foto: DenisFilm, Shutterstock.com

Některé ženy o klasickou předehru vůbec nestojíFoto: DenisFilm, Shutterstock.com

Více než jen romantika

Když se výzkumníci zeptali 608 amerických žen, co se jim na sexu nejvíce líbí, 23 procent z nich odpovědělo, že fyzický kontakt, přičemž stejný počet žen uvedlo dosažení orgasmu. V těsném závěsu se umístila i citová důvěrnost (23 procent). 17 procent žen zase miluje společné potěšení, 10 procent milenek všechny ty slastné pocity, 4 procenta dokonce vyžadují, aby co nejrychleji došlo k pohlavnímu styku. Trochu paradox.

Nemají to být právě ženy, kdo vyžaduje dlouhou předehru plnou mazlení, sladkých slůvek a pozornosti? V podstatě se jedná o mýtus jako hrom. Celá dvě procenta žen z výzkumu uvedla, že předehra není nic pro ně! Na seznam neoblíbeností se přitom dostal i rutinní sex či pocit nečistoty po aktu. I v tomhle to (opět) pánové vidí jinak.

To, co muži nesnášejí

Na čtyři tisíce amerických mužů byly osloveny s otázkou, co se jim na sexu nelíbí. Jelikož dotazovaní odpovídali pouze na pět určitých otázek, výsledkem je toto: nejhorší je nereagující žena (59 procent), pachy a sekrety (25 procent), pocity viny (šest procent), náročné ženy (také šest procent) a zdlouhavá předehra (čtyři procenta). Přijde vám, že po přečtení preferencí žen i mužů se tahle dvě pohlaví nikdy nemohou shodnout?

Sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie radí dělat věci společně. Podle něj – pokud je ta správná nálada, může jako dráždidlo posloužit cokoliv. „Společný koníček, jako například sportování či cestování, může snadno poskytnout příležitost k vynalézavé předehře. Jak by ne, když tyto činnosti uvolňují v těle endorfiny – biologické látky, jež způsobují, že se cítíme spokojeně,“ radí odborník všem milencům s tím, že vhodné je i používání erotických pomůcek nebo slovní předehra.

Tak trochu jiná dovolená

Partneři mohou čas od času zařadit jako součást předehry i sexuální hry. Tato idea se uplatní nejen v rámci letních dovolených. Skvělé jsou všechny hry od „deskovek“ po specifické mazlivé hrátky, do nichž se dvojice může plně ponořit. A nezapomeňte: podle sexuologů některé reakce sexuálního vzrušení vznikají, aniž se druhého dotýkáte – třeba při zrakových, sluchových a čichových podnětech. Tak hezké léto.

A co máte při milostné předehře rádi právě vy?

Reklama

Načítám