Hlavní obsah

Přes legíny, nebo džíny aneb Jak v zimě nemrznout v šatech?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznejte se, že vy jste na ně tak trochu zapomněly! Pokud si ani nedokážete vybavit, kdy jste na sobě měly naposledy šaty, přijdou vám následující tipy vhod. Protože to, že se projednou vzdáte kalhot, ještě neznamená, že venku umrznete!

Článek

V létě naši podporu téměř nepotřebují – v teplotně příznivější části roku na šaty spoléhá velká spousta žen. Jakmile se ale ochladí, jako by se zapomnělo, že vůbec existují. O tom, že se vyplatí nosit šaty i v zimě, vás přesvědčíme spolu s nadějnou modelkou Kateřinou Starou, která se stala vítězkou soutěže Czechoslovak TopModel pro rok 2017.

Tip pro začátečnice

Nečekejte, že vám naservírujeme pět outfitů s punčocháči v hlavní roli. Spojení šatů a kalhot je v poslední době obrovským hitem nemluvě o benefitu, že můžete seskládat nové kombinace a samozřejmě se i více zahřejete. Pokud si netroufáte na klasické kalhoty nebo džíny (k těm se propracujeme za chvíli), začněte tím, že si pod šaty obléknete úzké koženkové kalhoty nebo obdobné legíny. Opatrné buďte při výběru bot, místo podpatků vsaďte raději na drzé kotníkové boty.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: hedvábné šaty (Robert Kupisz, prodává VaNa1, 9200 Kč), koženkové kalhoty (Zara, 699 Kč), kabát (Reserved, 2299 Kč), čepice (Reserved, 199 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 5290 Kč), prsten (Lindex, 249 Kč za set), kožené boty (Tezyo, 1495 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Jiný přístup

Navléknout si šaty a přidat něco navrch. Co to tentokrát zkusit jinak? Zkuste oblíbený kousek „vypodložit“ zajímavou halenkou a uvidíte, že výsledný efekt bude zase o něco jiný. Vlastníte kabátek z umělé kožešiny? Vytáhněte ho z šatníku a zapojte ho také do hry.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Reserved, 599 Kč), halenka (Robert Kupisz, prodává VaNa1, 6500 Kč), kabátek z umělé kožešiny (Lindex, 1899 Kč), čepice (Reserved, 299 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 4690 Kč), náušnice (Lindex, 249 Kč za set), punčocháče (Marks & Spencer, 249 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3140 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Když milujete denim

A jsme u zmiňovaných džín. Nebojte se protentokrát nechat vršek vrškem a natáhněte si k oblíbeným kalhotám právě šaty. Nejlépe v tomto ohledu fungují užší střihy, vše ale záleží na vaší odvaze a osobnosti. Zakázané nejsou rovně střižené džíny a dokonce ani ty, které se mírně rozšiřují. Důležité je nicméně komplet doplnit správným typem obuvi. Nic přitom nezkazíte, když celek odlehčíte teniskami, cool mokasínami nebo slip-ony.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M Studio, info o ceně v obchodě), rolák (Marks & Spencer, 499 Kč), kabát s páskem (Reserved, 1799 Kč), džíny (Reserved, 649 Kč), boty (Reserved, 999 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 4090 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Mikina je váš přítel!

Ano, opravdu se díváte na šaty. Jiné vzezření jim dodala mikina, která vyvolá smršť dotazů, odkud že máte tu krásnou sukni. A mimochodem, při nízkých teplotách se nezdráhejte vytáhnout kratší péřovku. Kombinace šatů a cool bundy už dávno není zakázaná, naopak! Momentálně jde o jednu z nejmódnějších zimních dvojic.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Karen Millen, 7960 Kč), mikina (MAX&Co., 3500 Kč), bunda (Reserved, 999 Kč), kožené boty (Tezyo, 1749 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 799 Kč), prsten (Dyrberg/Kern, info o ceně v obchodě), náušnice (Lindex, 249 Kč za set), punčocháče (Marks & Spencer, 369 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Kreativní vrstvení

Pokud nemáte jen samé naprosto vypasované kabáty, můžete pod ně bez obav vměstnat i tenké bundy, které si schováváte na jaro. Zahřátí garantováno! Velké využití najdete i pro tenké roláky, které se dají stejně jako halenky použít pod šaty. Míchat se nebojte ani delší šaty s vysokými kozačkami a vůbec neřešte, že mezi jednotlivými kousky není ani skulinka. Už dávno neplatí, že byste musely pokaždé odhalit alespoň kus holé (respektive punčocháčemi překryté) kůže.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 4499 Kč), rolák (Marks & Spencer, 499 Kč), bunda (Reserved, 999 Kč), kabát (MAX&Co., info o ceně v obchodě), kožené rukavice (Lindex, 799 Kč), náušnice (Lindex, 199 Kč), boty (Tezyo, 2514 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Kateřina Stará (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Janka Letková
  • Romantik hotel u Raka**** - Černínská 10, 118 00 Praha 1, www.hoteluraka.cz

Nosíte šaty i během zimy? S čím je kombinujete nejraději?  

Načítám