Hlavní obsah

Přijde vám váš partner jak v přechodu?

Reklama

Mužský přechod neboli andropauza je způsoben přirozeným úbytkem mužského pohlavního hormonu – testosteronu. Jedná se o nezvratný biologický proces, kterému dříve či později musí čelit každý muž.

Článek

Hladina testosteronu klesá u všech mužů už od 30. roku života, a to průměrně o 1 % ročně. První příznaky nedostatku tohoto hormonu se většinou projevují kolem 40 let. Muži se stávají rozladění až neurotičtí, trpí poruchami spánku a jsou častěji vyčerpaní. Nežádoucím příznakem andropauzy je ztráta libida, vedoucí k problémům v sexuálním životě. Je vědecky prokázáno, že po čtyřicítce ztrácí mužské tělo každý rok 3 % svalové hmoty, kterou v tkáních nahrazuje tukem.

Ztráta energie a pocity vyčerpání patří mezi příznaky mužského přechodu

Jak se bránit

Tou nejlepší obranou proti nežádoucím příznakům klesající hladiny testosteronu je sport a fyzické aktivity. Další vhodnou prevencí je pravidelné užívání doplňku stravy TestoMax, který je vyvinut speciálně pro muže po třicítce. TestoMax má jedinečné složení z přírodních zdrojů, více na testomax.cz.

Klesající hladina testosteronu má negativní vliv na sexuální výkonost muže

Jedinečnou složkou v TestoMaxu je pískavice řecké seno. Vědecká studie* z roku 2011 přinesla zajímavé poznání, že denní užívání pískavice má pozitivní vliv na libido a orgasmus. Zúčastnění muži neměli před testem problémy s erekcí, nicméně po pravidelném užívání pískavice řeckého sena (500 mg denně) potvrdili její pozitivní vliv na jejich sexuální apetenci a orgasmus.

TestoMax je norský doplněk stravy z přírodních zdrojů, který bojuje proti negativním příznakům můžského přechodu

*) Steels E, Rao, Vitetta L,: “Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation.” Phytother Res. 2011 Feb 10., DOI:10.1002/ptr.3360.

Reklama

Související témata:

Načítám