Hlavní obsah

Přijde vám váš partner jak v přechodu?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužský přechod neboli andropauza je způsoben přirozeným úbytkem mužského pohlavního hormonu – testosteronu. Jedná se o nezvratný biologický proces, kterému dříve či později musí čelit každý muž.

Článek

Hladina testosteronu klesá u všech mužů už od 30. roku života, a to průměrně o jedno procento ročně. První příznaky nedostatku tohoto hormonu se většinou projevují kolem 40 let. Muži jsou více rozladění až neurotičtí, trpí poruchami spánku a jsou častěji vyčerpaní. Dalším nežádoucím příznakem andropauzy je ztráta libida, vedoucí k problémům v sexuálním životě, a také nabírání na váze. Je vědecky prokázáno, že po čtyřicítce ztrácí tělo každý rok tři procenta svalové hmoty a nahrazuje ji v tkáních tukem.

Ztráta energie a pocity vyčerpání patří mezi příznaky mužského přechodu

Jak se bránit

Tou nejlepší obranou proti nežádoucím příznakům klesající hladiny testosteronu je sport a fyzická aktivita. Další vhodnou prevencí je pravidelné užívání doplňku stravy TestoMax, který je vyvinutý speciálně pro muže po třicítce. TestoMax má jedinečné složení z přírodních zdrojů, více na testomax.cz.

Klesající hladina testosteronu má negativní vliv na sexuální výkonnost muže

Reklama

Související témata:

Načítám