Hlavní obsah

Přírodní elementy - seznamte se!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited.cz

Jaký je váš element?Foto: samphoto.cz/jiunlimited.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá z nás má svůj vlastní přírodní element a některý postrádá. Ať už věcem mezi nebem a zemí věříme, nebo ne, všechny do jedné cítíme sílu přírody. Co dokáže obrovský živel oheň? Anebo letní bouřka, vichřice? Co bychom si počaly bez úrodné země?

Článek

Pojďte se seznámit s přírodními elementy! V níže uvedeném přehledu uvádíme seznam elementů.

Element Voda - chybí element Oheň

Lidé pod vlivem vodního elementu jsou velmi citlivými osobnostmi. Někdy ani ne vlastní vinou až přecitlivělí. Hlavní téma je jednoznačné. EMOCE. Ne náhodou se nám v momentě, kdy bojujeme s neuzavřenou emocí, zdává o vodě. Třeba hádka s partnerem dokáže ve snu vykouzlit celé jezero. Takže pokud patříte do téhle skupiny, mluvte o svých pocitech. Neduste je v sobě příliš dlouho.

Rada: Je to opravdu tak jednoduché, jak to vypadá. Chybí vám oheň? Vyhledávejte ho! Udělejte si čas od času táborák a relaxujte u ohně. Palte svíčky. Bude vám to dělat dobře. Bytosti, kterým tento element schází, se většinou ke kontaktu s ohněm dopracují přirozenou cestou. Jsou to ti, co s láskou přikládají do kamen, jsou aktivní u táboráku, mají tzv. šťourátka, která u posezení u ohně používají a relaxují.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedPokud vám chybí oheň, zapalte si svíčkyElement Oheň - chybí element Voda

Tak tady stojíme tváří v tvář člověku s velkým energickým potenciálem. Že jste ho v sobě ještě neobjevila? Nemějte obavy, oheň se nedá jen tak uhasit. Těmto lidem neschází temperament, prudkost, potřeba se projevit, být středem pozornosti, říct svůj názor nahlas. A právě s emocemi si nedělají až tak velké starosti. Trochu v nich plavou nasucho.

Rada: Asi už tušíte, tady bude oslavou pro duši jakákoliv koupel. Kontakt s vodou. Vnitřní oheň je potřeba čas od času uhasit. Každý rok si dopřejte pobyt u moře anebo klidně u rybníka, u řeky. Nezapomínejte na intenzivní kontakt s vodou i v náročném pracovním roce. Pravidelnou relaxační koupelí rozhodně nic nezkazíte.

Element Země - chybí element Vzduch

Tak tyto bytosti jsou praktickým stvořením. Ve svém životě potřebují harmonii, pravidla, řád. Plány - vidět výsledky. Potřebují cítit pevnou půdu pod nohama. Dokáží se celé hodiny „hrabat v zemi". Plejí záhony, věnují se práci na zahradě.

Rada: Vzduch, který zemitým lidem schází, představují myšlenky. Proto je mívají lidé v zemitých znameních zvěrokruhu neuspořádané. Ve stresových situacích se mohou i zakoktávat. „Živou vodou" je pro človíčky s elementem Země příroda, její čerstvý vzduch. Větrejte často svůj byt nebo dům. Jezděte na venkov, na hory. Choďte na procházky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vzdušní lidé potřebují kontakt se zemíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Element Vzduch - chybějící element Země

„Vzdušní" lidé často a rádi sní. Přemýšlejí o několika věcech najednou. Vzduch představuje myšlenky a ty jim často nedají spát. Jsou velmi upovídaní a mají potřebu své nápady a myšlenky sdělit okolí. Samota jim dobře nedělá, potřebují společnost.

Rada: Protože potřebujete být čas od času zase na zemi, věnujte se práci na zahradě. Plejte záhonky, choďte na túry. Buďte obklopeny květinami, kameny. Vším, co představuje matku Zemi.

Pokud tomu moc nevěříte, berte tyhle řádky s nadhledem. My ostatní se můžeme vrhnout na ozdravnou misi a dopřát své maličkosti pravidelně chybějící element.

Reklama

Související témata:

Načítám