Hlavní obsah

Problémové děti slavných: Kdo propadl drogám a alkoholu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrůstat jako dítě slavných rodičů rozhodně není jednoduché. Už odmalička totiž novináři sledují každý váš krok, a hlavně každé zaškobrtnutí. Není divu, že někteří potomci tento nápor nezvládnou a stanou se z nich problémoví jedinci.

Článek

Sláva, pro kterou nemusel dotyčný udělat nic jiného, než že se narodil, může být pořádně zrádná věc. A nevyzrálému člověku umí pořádně zatočit hlavu. To může následně vést k drogám, alkoholu apod. Někdy tito lidé nemají ani nejlepší příklad ze strany rodičů. Které celebrity mají problémové děti?

Whitney Houston (†48) a Bobbi Kristina Brown (†22)

Jaká matka taková Katka platí v tomto případě beze zbytku. Americká zpěvačka a interpretka slavného hitu I Will Always Love You byla v roce 2012 nalezena mrtvá ve vaně. Na jejím utonutí se podílela kombinace srdeční choroby a kokainu.

Její jediná dcera Bobbi Kristina Brown (22) žila jen o tři roky déle. Drogám totiž propadla taky. V roce 2015 jí tehdejší přítel podal koktejl několika drog a následně jí ve snaze pomoci ponořil hlavu do studené vody. To vyvolalo poškození mozku a mladá žena za půl roku zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Dcera Whitney Houston Bobbi Kristina zemřela kvůli drogám stejně jako její matkaFoto: Profimedia.cz

Jackie Chan (66) a Jaycee Chan (37) 

Herec akčních filmů v minulosti proti drogám veřejně vystupoval. Dokonce se v roce 2009 stal vyslancem čínské policie pro boj proti narkotikům. O to větší pro něj byla potupa v roce 2015, když byl jeho syn zatčený, protože se u něj našlo víc než 100 gramů marihuany.

Mladík byl poslán na půl roku do vězení. Herec se za něj následně omluvil a projevil nad nepříjemnou situací velkou lítost.

Foto: Profimedia.cz

Jackieho Chana jako protidrogového ambasadora synovo jednání velmi zklamaloFoto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr. (55) a Indio F. Downey (27)

Problémové vzorce chování se mohou snadno přenášet z jedné generace na druhou. Sám americký herec a představitel superhrdiny Iron Mana měl v minulosti potíže s drogami, alkoholem i zákonem. Přesto, že se následně polepšil, synovi dobrý příklad nedal.

Indio Falconer Downey začal brát drogy prý už ve dvanácti letech. V roce 2014 byl kvůli tomu zadržen a po zaplacení kauce ho otec doprovodil do léčebny. Zdá se, že kúra zabrala.

Foto: Profimedia.cz

Jako otec a vzor Robert Downey Jr. selhalFoto: Profimedia.cz

Michael Douglas (75) a Cameron Douglas (41) 

S drogami se zapletl i nejstarší syn slavného herce. Ten se po boku otce objevil ve filmu Tak to chodí (2003). V roce 2010 byl za prodej heroinu odsouzen a poslán do vězení. Z něj byl v roce 2016 za dobré chování propuštěn.

Od té doby seká latinu, k čemuž pravděpodobně přispělo i to, že se stará o dvouletou dceru.

Foto: Profimedia.cz

Zatím to vypadá, že se Douglas mladší napravilFoto: Profimedia.cz

Karel Gott (†80) a Dominika Gottová (47) 

Jednoduché to se svou dcerou neměl ani zlatý slavík. Dominika Gottová se totiž potýkala se závislostí na alkoholu a lécích a dělala mu vrásky i přesto, že se za manželem odstěhovala do Finska. Podle Gottovy mluvčí se zpěvák ovšem o svou dceru zajímal a několikrát jí neúspěšně nabídl pomoc.

V roce 2019 se nicméně Dominika rozhodla ze závislosti léčit. Snad je tedy na dobré cestě ke spokojenému životu.

Foto: Profimedia.cz

Karel Gott nabídl dceři pomocnou ruku a před rokem ji konečně přemluvil k léčběFoto: Profimedia.cz

Veronika Žilková (58) a Agáta Hanychová (35) 

Latinu dřív nesekala ani modelka Agáta Hanychová. Kvůli její zálibě v bouřlivých večírcích se jí přezdívalo česká Paris Hilton (39). Ve své knize Diagnóza: Rebelka (2011) se modelka svěřila, že byla v sedmnácti letech závislá na pervitinu, a dokonce své matce vykrádala účet.

Když na to Veronika Žilková tehdy přišla, odvezla ji do léčebny. Tam sice Agáta nevydržela, ale s drogami se jí podařilo skoncovat. Teď je zodpovědnou mámou dvou dětí.

Foto: Profimedia.cz

Když Veronika Žilková zjistila, že její dcera bere drogy, okamžitě ji odvezla do léčebnyFoto: Profimedia.cz

Jana Preissová (72) a Martin Preiss (47) 

Své si se synem užil i slavný herecký pár ve složení Jana Preissová a Viktor Preiss (73). Martin Preiss se rovněž pustil do hereckého povolání, a tím začalo srovnávání se slavnějším otcem.

I to přispělo k dlouholeté závislosti na alkoholu a prášcích na spaní. V poslední době to ovšem vypadá, že se herec dal dohromady a úspěšně abstinuje. Nastoupil také do seriálu Sestřičky Modrý kód.

Foto: Profimedia.cz

Depresi léčil alkoholem až skončil v psychiatrické léčebně. Nejspíš to zabralo a Martin Preiss má zpět i práciFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám