Hlavní obsah

Adéla Vinczeová se stala maminkou, zatím se ale raduje opatrně. Slavné ženy s podobnými zkušenostmi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Populární slovenské moderátorce Adéle Vinczeové se konečně splnil sen o mateřství. Poté, co přiznala, že s manželem Viktorem nemohou počít miminko přirozenou cestou, se pár pustil do procesu adopce. A koncem roku se konečně stali rodiči. Proč o svém štěstí ještě příliš nemluví a které další hvězdy si děti osvojily?

Článek

Adopce je poměrně složitý proces a než se do toho lidé rozhodnou jít, měli by si všechno řádně promyslet. Dítěti, kterému chtějí pomoci, by totiž mohli unáhleným rozhodnutím v důsledku i ublížit. Které celebrity udělaly toto nelehký krok a přijaly do rodiny nové členy?

Adéla Vinczeová a Viktor Vincze

Moderátorka je v tématu mateřství otevřená a přiznala, že před deseti lety potratila. Tehdy ještě byla s bývalým partnerem, kterého později vyměnila za svého, dnes již manžela. Pár po rodině toužil, po letech ale vyšlo najevo, že má Viktor Vincze problémy s plodností. Moderátor šel s pravdou ven a poznamenal, že se podobné potíže netýkají jen žen, ale i mužů. „Kvalita a počet spermií se u mě blíží k hranici neplodnosti,“ řekl v rozhovoru pro Markízu.

Po zvažování různých variant se manželé rozhodli pro adopci, která je ale během na dlouhou trať. „Jestli vás zajímá, jak to funguje a proč je to tak pomalé, bez ohledu na náš případ, musíte si zavolat na příslušné oddělení, které to řeší,“ hodnotila na jaře loňského roku Adéla. Po několika měsících se ale miminka konečně dočkali, ačkoli nemohli být konkrétnější. „Museli jsme podepsat mlčenlivost, nemůžeme prozradit jeho věk, jméno, pohlaví ani odkud je. Je to stále v procesu, dítě ještě nemáme přidělené oficiálně, takže je to velmi citlivé,“ prozradila Adéla pro Plusku.sk.

Foto: Profimedia.cz

Adéla Vinczeová, dříve Banášová, se svým manželem Viktorem Foto: Profimedia.cz

Lucie Benešová a Tomáš Matonoha

Herecký manželský pár společně vychovává čtyři děti. Nejstaršího Luciána má herečka s expartnerem hercem Filipem Blažkem. Se svým současným partnerem má syna Štěpána, dceru Laru a v roce 2007 si osvojili tehdy sedmiletou dceru Sáru. Důvodem nebyla nemožnost mít děti, ale dobré srdce partnerů. Ti chtěli jednoduše někomu pomoci a změnit mu život k lepšímu. (Herečky, které maskovaly těhotenství během natáčení)

Foto: Profimedia.cz

Manželský pár a jejich tři děti. Zleva je Luciánova přítelkyně, Lucián, Štěpán a dole LaraFoto: Profimedia.cz

Hana Čížková a Jan Fiala

S fotografem má herečka syna Jana, ale když zatoužila po druhém dítěti, už to nešlo podle plánu. Rozhodla se proto pro adopci, a to i přesto, že manžel jejímu rozhodnutí příliš nefandil. Po vyřízení všech formalit ohledně získání tehdy devítileté Jany do péče ovšem přišla rána. Manžel zemřel na infarkt a herečka zůstala na výchovu obou dětí sama. Dcera Jana nyní vystupuje jako zpěvačka pod pseudonymem Yanna, syn převzal otcovu firmu s technikou pro organizaci státní správy. (To nejhorší z české kinematografie, čemu se herci propůjčili)

Foto: Profimedia.cz

S adoptivní dcerou spojuje herečku podoba i umělecké ambiceFoto: Profimedia.cz

Nela Boudová

Dobré srdce sehrálo roli i v případě herečky Nely Boudové. Dva syny má se scenáristou Janem Lekešem , se kterým jí ovšem manželství nevyšlo. Herečka měla vždy potřebu pomáhat dětem z dětských domovů, a tak se před pár lety odhodlala k dalšímu kroku. Do pěstounské péče si vzala tehdy šestiletou holčičku Sašu. Kamarádka, která pracuje v dětském domově, jí zavolala, že k nim přišla dívka přesně pro Nelu.

Foto: Profimedia.cz

Nela Boudová poskytla nový domov okaté holčičce. Poznali byste, že to není hereččina biologická dcera?Foto: Profimedia.cz

Charlize Theron

V případě jihoafricko-americké herečky není jasné, jestli se pro adopci rozhodla proto, že nemohla mít vlastní děti. Spíše to vypadá, že nenašla vhodného partnera. Dvě děti si totiž osvojila jako svobodná matka. V roce 2012 si vzala hned po narození do péče chlapce Jacksona a v roce 2015 holčičku Augustu. S výchovou jí pomáhá matka, bez které by to herečka nezvládla.

Foto: Profimedia.cz

Jackson se narodil jako chlapec, ale identifikuje se jako dívka, takže ho tak herečka i vychováváFoto: Profimedia.cz

Nicole Kidman a Tom Cruise

Slavní herci už sice mnoho let netvoří pár (rozvedli se v roce 2001), ale kromě společné minulosti mají i dvě adoptované děti Isabellu Jane a Connora. Důvodem k adopci byla v případě páru skutečnost, že herečce se nedařilo dítě počít, nebo donosit. V roce 1990 prodělala Nicole Kidman mimoděložní těhotenství a krátce před rozvodem potratila.

Ve druhých manželstvích už se oběma, co se týče plodnosti, dařilo lépe. S hudebníkem Keithem Urbanem má herečka dvě vlastní děti a herec zplodil dceru s Katie Holmes.

Foto: Profimedia.cz

Connor se živí jako herec a Isabella Jane jako kadeřniceFoto: Profimedia.cz

Katherine Heigl a Josh Kelley

I další pár ve složení herečka a zpěvák měl s početím dlouho problémy. V roce 2008 do rodiny přijali holčičku z Jižní Koreji jménem Nancy Leigh Mi-Eun. A protože oba vždy toužili po velké rodině, v roce 2012 přibyla sestřička Adalaide. I tu měli doma od miminka.

Mnohdy se stává, že když se páru nedaří počít, zlomí se to v momentě, kdy se na tuto myšlenku přestanou upínat. Stalo se to i blonďaté herečce. V roce 2016 porodila syna Joshuu Bishopa. (5 častých příčin neplodnosti u žen)

Foto: Profimedia.cz

U maminky je Adalaide, v kočárku Joshua a vedle něj Nancy Leigh Mi-EunFoto: Profimedia.cz

Sia

Dobré srdce před nedávnem prokázala australská zpěvačka Sia, která se stala matkou dvou mladíků, aby jim pomohla se startem dospělého života. Adoptovala je totiž v době, kdy už jim bylo osmnáct let, a oni se museli osamostatnit od svých původních pěstounů. Kromě rodičovské náruče jim poskytla domov a peníze na vzdělání.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka si soukromí střeží, s dospělými syny se na veřejnosti neukazuje a ani nezveřejnila jejich jménaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám