Hlavní obsah

Proč neodhadnete, kdy „už bude"? Tohle tajemství mužů musíte znát!

Foto: andrey_l, shutterstock.com

Pochopte, jak funguje, a užijete si mnohem více slasti!Foto: andrey_l, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se děje s tělem, když se chystá na výbuch slasti? Tyhle poznatky potřebujete vědět v případě, že chcete lépe ovládat gejzír vašeho partnera. Naučte se číst v něm jako v čítance!

Článek

„Nikdy to nepoznám, což mě štve, protože bych s partnerem chtěla vyzkoušet pár technik na zpomalení vyvrcholení. Jeho rychlé tempo mně docela vadí,“ stěžuje si čtenářka Linda, pro niž je orgasmus partnera jednou velkou neznámou. „Stačí pár pohybů, on na sobě při nich samozřejmě nedává nic znát, a najednou to je,“ krčí rameny a chce vědět, zda je to normální. Ano, je.

Řvouni versus tichošlápci

Podle amerického sexuálního poradce Paula Joannidese existuje hodně lidí, kteří prožívají úžasná vyvrcholení, aniž by na sobě dali cokoli znát. Jejich orgasmy probíhají tak nějak uvnitř a okolnímu světu zůstávají skryty. Tak jakou máte šanci, že na nich poznáte blížící se orgasmus? Všímavost. Ta je klíčová.

Podráždění a svalové stahy na vrcholu sexuální aktivity se dají srovnat s okamžikem před kýchnutím. V podstatě žádný jiný proces s sebou nepřináší tolik vzrušivých zážitků a citového uvolnění. Do výbuchu slasti nejsou zapojeny jen genitálie, ale i veškeré svalstvo těla a nervový systém. To vám může hrát do karet. Ale popořadě. Teď se teprve začínáte mazlit…

Foto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Někteří muži umí projevovat emoce, v jiných se všechno bouří úplně stejně, jen nedokážou dát vzrušení tak najevoFoto: PhotoMediaGroup, shutterstock.com

Erekce. Křehká? Jak pro koho

Pohlavní vzrušení má za následek automatický tok krve do tří válcovitých útvarů houbovité erektivní tkáně v penisu. Ten se zvětší, ztvrdne, prodlouží a ztopoří. Tento jev se nazývá erekce. Pořád se ale nic moc zásadního neděje, neboť ta může kdykoli opadnout, například vinou vyrušení nebo strachu.

Je však zajímavé, že některé muže je snadné na cestě k vyvrcholení vykolejit, zatímco jiným opravdu může zvonit u ucha telefon, zachvívat se země nebo prasknout přehrada, a oni přesto nevidí, neslyší – a ještě se udělají bez nějakých větších akustických projevů. Možná to závisí na míře zapálení? Neřešte to a bádejte dál podle poznatků amerických výzkumníků Williama H. Masterse a Virginie E. Johnson, jejichž kniha The Human Sexual Response lidskou sexualitu doslova rozpitvala na cimpr campr.

To nejdůležitější

Pokud je tedy vše v pořádku, muž prožívá mimovolné napínání svalů celého těla. Zrychlí se mu tep a dýchání, zvýší se krevní tlak. Bradavky ztvrdnou. Pak už je zle.

V předorgastické fázi je dýchání nejrychlejší a obvykle i nejhlasitější. Signál pro vás. Penis se občas u špičky ještě trochu zvětší a červenofialová barva žaludu získá ještě tmavší odstín. Ze špičky žaludu vychází několik kapek kluzké tekutiny. Varlata jsou přitažena ještě více k tělu a jejich objem se zvýší až o polovinu. Teď už není cesty zpět.

Foto: gpointstudio, shutterstock.com

Předorgastická fáze se už nedá zastavitFoto: gpointstudio, shutterstock.com

Stahy v intervalech 0,8 vteřiny

Muž má dvě stadia orgasmu. Při tom prvním se spermie shromažďují u vstupu do močovodu. Kontrakce ejakulačních kanálků a svalů kolem penisu vytlačují spermie v druhém stadiu orgasmu ven, přičemž nejvíce semene ejakuluje při prvních pěti, šesti stazích. Stahy svalstva jsou mimochodem tak silné, že dokážou vystříknout „mlíčí“ na vzdálenost až 60 centimetrů. Jestli doma máte malou televizi s uhlopříčkou 24 palců, můžete názorně porovnat, jak dlouhá či krátká cesta to podle vás je…

Poté se kontrakce ukončí, penis ochabne a bradavky změknou. V podstatě se jedná o dvě etapy. Penis se rychle scvrkne na polovinu velikosti oproti klasické erekci. (Pokud se nachází v pochvě partnerky, trvá tato etapa o něco déle.) Jak se penis smršťuje, šourek se uvolňuje a varlata opět klesají dolů od těla. Tak co, odhalili jste to protentokrát včas?

A jak blížící se orgasmus poznáte vy?

Reklama

Načítám