Hlavní obsah

Proměna bydlení pro náročnou majitelku (60): Z původního bytu zbylo jen topení!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážná paní po šedesátce se pustila do kompletní rekonstrukce bytu, který měl ještě umakartové jádro a vrstvy starých tapet. Výsledek je překvapující. Podívejte se!

Článek

Byt, který měla majitelka využívat převážně sama, hledal dlouho svého designéra. Setkala se s tím, že nikdo nebyl schopný naplnit představy jejího vysněného bydlení. To pravé souznění našla až s designérem Ondřejem Borovcem ze studia Andy design, který se musel vypořádat se skutečně velkým soustem.

„V bytě se nacházely původní vestavné skříně a umakartové jádro. Na podlahách bylo lino a více vrstev koberce a na stěnách až tři vrstvy papírových tapet, prostě děs,“ říká designér Ondřej Borovec. Fotografie bytu před rekonstrukcí najdete ve fotogalerii.

Všechno znovu

Rekonstrukce probíhala celá na klíč. Byt byl kompletně vybourán tak, že zbylo jen obvodové zdivo, došlo k celkové výměně elektroinstalací, vodoinstalací a odpadů. Důraz se kladl na kvalitní vyrovnání podlahy a zvukovou izolaci. Přestože majitelka na začátku projektu designéra varovala, že to s ní nebude mít jednoduché, protože má hodně požadavků, Ondřej Borovec si proběhlou spolupráci velmi pochvaluje.

Foto: Archiv studia

Obývací část odděluje od kuchyně vestavná skříňka v podobě příčky, která slouží nejen jako knihovna, ale také je do ní zasazená televize (laminátové podlahy značka Rooms, celková cena i s nivelací 85 tisíc Kč)Foto: Archiv studia

Výhradně světlé barvy a dřevo

„Majitelka si přála hlavně hodně úložných prostor a kombinaci výhradně světlých barev a dřeva,“ říká designér. „Nábytek jsme proto vyrobili z laminové dřevotřísky v kombinaci bílé v lesku s dřevodekorem v jilmu a obývák oživili tmavou tapetou jako doplňkem,“ dodává.

Třicet let starý byt o výměře 67 m2 má základ v laminátové podlaze Rooms v dekoru běleného dubu. Kombinace dubu na podlaze a jilmu na nábytku prostory zútulňuje a spolu s bílou dává interiéru moderní nádech.

Foto: Archiv studia

Ložnice je plná skříní, protože si zde majitelka přála mít co nejvíce úložných prostor (tapeta Marbung)Foto: Archiv studia

Praktická kuchyně

Obývací pokoj je dnes již propojen s kuchyní a z původního 3 + 1 je tak 3 + kk. Místnost je předělena vestavnou skříní, aby vytvářela kryté zádveří.

Kuchyně je vybavena opravdu velkoryse. Samozřejmostí jsou vestavné úsporné spotřebiče, ale nechybí ani výsuvné zásuvky, designová digestoř se sádrokartonovým podhledem a podsvícením či drtič odpadu.

Na přání majitelky byla ložnice využita na úložné prostory, co nejvíce to bylo možné. Střídmý prostor byl rozzářen tapetami Marbung s motivem západu slunce.

Dlažba i obklady v koupelně byly voleny tak, aby se neokoukaly. Zároveň ladí s jemnými odstíny použitými v celém bytě.

Byt připravený rovnou k nastěhování si majitelka chtěla osobně vyzdobit svými vlastními předměty přinesenými z předchozího bydlení.

Foto: Archiv studia

Sanita v koupelně je značky PerfectoFoto: Archiv studia

Byt je podle nás k nepoznání, co myslíte?

Reklama

Načítám