Hlavní obsah

Proměna kuchyně naruby: Majitelka ji chtěla zmenšit!

Foto: archiv firmy V DEKOR (6x)

Ne každý chce obrovskou kuchyň. Majitelka tohoto bytu si ji přála zmenšit ve prospěch obývací části prostoruFoto: archiv firmy V DEKOR (6x)

Reklama

Většina z nás má problém s tím, jak uspořádat malou místnost tak, aby se do ní všechno vešlo, byla hezká a funkční. V dnešní proměně řešili designéři opak. Měnili velkou kuchyňskou linku za menší.

Článek

Majitelka si koupila byt 2 + kk v novostavbě, kde zůstala původní kuchyň. Ta v místnosti o rozloze pětatřicet čtverečních metrů zabírala téměř polovinu plochy a byla zbytečně velká.

Zadání – příjemné bydlení

Majitelka si přála prostor změnit. Vyhledala odborníky a zadala jim řešení: Místnost má před kuchyní upřednostnit obývací pokoj. V interiéru si dále přála vyměnit podlahy a vybavit jej tón v tónu v příjemných zemitých barvách.

Foto: archiv firmy

Původní linka zabírala zbytečně moc místaFoto: archiv firmy

„Původní kuchyňská linka v prostoru působila velmi robustně, a navíc byla zkombinovaná z několika barev i materiálů v provedení vanilka a oranžový dekor dřeva s černozelenou pracovní deskou a stěnou za linkou,“ říká Jakub Vávra ze společnosti V Dekor, na kterou se majitelka bytu s proměnou kuchyně obrátila.

Foto: Archiv firmy

Z kuchyně se vychází na terasuFoto: Archiv firmy

Barvy přírody

V místnosti se měnila podlaha, proto bylo zapotřebí nejprve odstranit stávající krytinu, povrch vyrovnat stěrkou a položit novou. Majitelka si vybrala vinyl, který vyšel na 37 200 korun.

Foto: Archiv firmy

Vysoké zavěšené skříňky mají dotekové otvírání. Slouží jako spížní skříň i k uložení nádobí. Mezi skříňkami a v lince jsou použity LED páskyFoto: Archiv firmy

Na nejdelší stěně je použita zajímavá tapeta. Spolu s podlahou celý prostor sjednotily a opticky zvětšily.

Paní Petra vzpomíná: „Pro investora je důležité, aby si s designérem nebo architektem padli do noty a dokázali se domluvit na reálném splnění požadavků. To se nám v případě V Dekoru podařilo.“ Spokojená je i s tím, jak se prostor uvolnil, aniž by to bylo na úkor úložného místa.

Foto: Archiv firmy

Nábytek je instalovaný až do stropu a poskytuje spoustu úložných prostor. Kulatý skleněný stůl doplňují jídelní čalouněná křeslaFoto: Archiv firmy

Kolik proměna stála?

Celková proměna místnosti na kuchyni, jídelnu a obývák včetně výměny podlahy vyšla na 224 950 korun. Většinu zařízení vyrobila a dodala výše jmenovaná společnost. Například kuchyňská linka na míru stála 65 000 korun, tapety a tapetářské práce vyšly na 13 000 korun, rozkládací sedací souprava s úložným prostorem je za 15 500 korun, jídelní křesílka a stůl za 18 930 korun. Dekorace, světla a koberec vyšly na 24 630 korun. Zbytek stál další doplňkový nábytek a stavební úpravy.

Foto: Archiv firmy

Černé akcenty včetně rámečků fotografií a konstrukce konferenčního stolku jsou dynamickým prvkem obývací části pokojeFoto: Archiv firmy

Centrální osvětlení si majitelka bytu nepřála, aby měla volné ruce pro případnou změnu místa jídelního stolu, kterou nově řešený prostor umožňuje.

Jak se vám tato proměna líbí?

Reklama

Načítám