Hlavní obsah

Proměna ložnice s umělecky pojatou tapetou

Foto: bydlimhezky.cz

Foto: bydlimhezky.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze studeného prostoru, kterému vévodila bílá a šedá barva, se stala místnost vyladěná do posledního detailu. Podívejte se, jak proměněná ložnice ožila. Necháte se inspirovat?

Článek

Proměna byla součástí celkové interiérové úpravy bytu pro mladou čtyřčlennou rodinu. Byl kompletně zařízený a funkční, majitelka ale cítila, že to není ono, a přála si celý prostor sladit, zútulnit a dovybavit. Potřebovala poradit, a tak jsem rodině postupně pomohla se všemi obytnými místnostmi – a takto se změnila ložnice.

Prostor: situace před proměnou

Ložnice již byla zařízena pohodlnou postelí s čalouněným čelem a bílými úložnými skříněmi, umístěnými podél celé jedné stěny. Nechyběly ani noční stolečky v retro stylu, dvě lampičky a zastínění okna ladící s barvou postele, tedy tmavě šedou.

Problém: co se nehodí a co chybí

Místnosti dominovaly studená šedá a neutrální bílá, proteplovala ji pouze dřevěná podlaha. Stolek naproti posteli nekorespondoval s nočními stolky a lampičkami. Holé bílé stěny působily sterilně, chybělo hlavní osvětlení, dekorace a podle majitelky to hlavní – kousek umění.

Foto: bydlimhezky.cz

Původní foto místnosti – bílé zdi působily sterilněFoto: bydlimhezky.cz

Barvy: vytvoří atmosféru

Zvolila jsem odstíny, kterými jsem navázala na proměnu obývacího pokoje sousedícího s ložnicí. Bylo tedy od začátku jasné, že to bude harmonizující modrá a osvěžující tyrkysová. Kombinace těchto dvou barev vytvořila příjemnou atmosféru a celý prostor kompletně proměnila.

Dominanta místnosti: netradiční tapeta

Prostor si žádal něco originálního a zároveň útulného. Sama majitelka chtěla ložnici osvěžit netradiční cestou, a tak vznikl nápaditý a neotřelý vzor pro tapetu na hlavní stěnu, kterou při vstupu do ložnice vidíte jako první. Vzor jsem zvolila záměrně jednoduchý, současně ale dostatečně výrazný. Tapetu vyrobila a po celé ploše zdi za postelí nalepila profesionální firma.

Foto: bydlimhezky.cz

Majitelka chtěla v místnosti něco nevšedního a vzor tapety zaujme na první pohled Foto: bydlimhezky.cz

Praktické i nápadité doplňky: dokonalý efekt

Naproti posteli vznikl praktický a zároveň příjemný kout. Není zde mnoho prostoru, zvolila jsem tedy úzký dlouhý odkládací stoleček umístěný přímo na zdi. Stylově se hodí k nočním stolkům, které si majitelka přála zachovat. Kulaté zrcadlo vdechlo místnosti nádech elegance, šperkovnice vyrobená na míru je prakticky umístěna hned vedle něj.

Krásné majitelčiny retro skleněné poklady dostaly konečně své zasloužené místo, subtilní skleněné baňky na sukulenty jsou jemným, zato zajímavým akcentem.

Do domácností se vrací účelný němý sluha a dobře poslouží i v této ložnici: umožňuje přípravu oblečení na druhý den, často mívá i mističku na šperky či prostor pro odložení obuvi. Vybrané kousky oděvů se nezmuchlají a jsou ráno hned po ruce.

Prostorný koš slouží na odložení objemného pleteného plédu na postel, který majitelce vyrobila zručná tchyně.

Majitelé ocenili stylové hlavní svítidlo, které koresponduje s celkovým rázem místnosti: tři různé odstíny a tvary stínidel dodaly lustru pestrost, i zde je zastoupené přírodní dřevo.

Plánujete změny? Prohlédněte si 6 tipů na rychlou a levnou proměnu bytu.

Reklama

Načítám