Hlavní obsah
4,6
(15)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Že jsou rolády tak trochu nuda? Nemusí být! Máme pro vás jednu hravě pruhovanou. Bude bavit děti i dospělé. A hlavně - bude všem chutnat! Pruhovaná roláda s broskvemi je skutečně moc dobrá!

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 4 ks vejce
  • 65 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 lžíce kakaa
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks broskví
Článek

Postup

01.

Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky zase umíchejte s cukrem. Ke žloutkům přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, sníh, a zlehka stěrkou vše spojte v krásné nadýchané těsto. Polovinu oddělte stranou a do zbytku přidejte kakao.

02.

Plech vyložte pečicím papírem a těsty naplňte silnější igelitové sáčky. Odstřihněte růžek u sáčku kakaového těsta a na plech s pečicím papírem tvořte šikmo pruhy, v rozestupu asi 1,5 cm. Mezery pak obdobně vyplňte světlým těstem.

03.

Roládu vložte do trouby a při 180 stupňích Celsia pečte asi 8 minut. Po upečení piškot smotejte! Když vychladne, smíchejte tvaroh, vyšlehanou smetanu a nakrájené broskve, a krémem ji z vnitřní strany potřete. Zpět zabalte, nechte vychladit. A? Slyšíte ten shon? To už se vám sbíhají sliny!

Reklama

Související témata:

Načítám