Hlavní obsah
Foto: Granmoravia.cz

Foto: Granmoravia.cz

Příprava pstruha vůbec nemusí být složitá. Zkuste ho zapéct po italsku!

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 100 g kadeřavého salátu
  • 150 g čerstvých bylinek
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 2 lžíce strouhanky
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 4 ks pstruha
    4
  • 5 g pepře
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Bylinky rovnoměrně rozdělte do 4 stejně velkých svazečků. Do břich očištěných, vykuchaných a osušených pstruhů vložte jednotlivé svazky bylinek a osolte je.

02.

Vajíčka rozšlehejte v misce a pstruhy obalte v trojobalu – tedy postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance smíchané se sýrem.

03.

Obalené pstruhy smažte na rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut.

04.

Hotové pstruhy zbavte přebytečného tuku papírovými ubrousky a servírujte je na listech kadeřavého nebo ledového salátu pokapané citronem a okořeněné čerstvě mletým pepřem. Jako příloha budou skvělé nové brambory uvařené ve slupce!

Související témata:

Načítám