Hlavní obsah
Foto: Granmoravia.cz

Foto: Granmoravia.cz

Příprava pstruha vůbec nemusí být složitá. Zkuste ho zapéct po italsku!

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička soli
  • 100 g kadeřavého salátu
  • 150 g čerstvých bylinek
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 4 ks pstruha
  • 5 g pepře
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Bylinky rovnoměrně rozdělte do 4 stejně velkých svazečků. Do břich očištěných, vykuchaných a osušených pstruhů vložte jednotlivé svazky bylinek a osolte je.

02.

Vajíčka rozšlehejte v misce a pstruhy obalte v trojobalu – tedy postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance smíchané se sýrem.

03.

Obalené pstruhy smažte na rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut.

04.

Hotové pstruhy zbavte přebytečného tuku papírovými ubrousky a servírujte je na listech kadeřavého nebo ledového salátu pokapané citronem a okořeněné čerstvě mletým pepřem. Jako příloha budou skvělé nové brambory uvařené ve slupce!

Související témata:

Načítám