Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také milujete pstruhy? Dělat je ale na pořád jen na másle by byla škoda. Vyzkoušejte ho na gruzínský způsob s čerstvým koriandrem. Opravdu si pochutnáte.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks pstruha
  • 3 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce studené vody
  • 3 lžíce olivového oleje
K podávání
  • 1 ks granátového jablka
Článek

Postup

01.

Ryby omyjte, osušte a zevnitř i zvenčí osolte. Asi polovinu koriandru nasekejte nahrubo a rybám jím naplňte břicho. Pak je obalte v troše hladké mouky a opečte na pánvi, ideálně grilovací, kde není potřeba skoro žádný tuk.

02.

Zbytek koriandru nasekejte najemno – vyplatí se použít sekáček na bylinky nebo mixér, přidejte velmi jemně nasekaný česnek, vinný ocet, vodu a sůl a podle potřeby dochuťte.

03.

Pstruha podávejte potřeného touto koriandrovou omáčkou a posypaného granátovým jablkem. Omáčka sama o sobě příliš nechutná, s rybou je ale vynikající.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 439,8 kJ
Bílkoviny92,52 g
Tuky57,34 g
Sacharidy33,61 g
Sůl4,23 g
SAFA13,41 g
Vláknina6,32 g
Cukry19,71 g
Související témata:

Načítám