Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rajčata, bazalka a parmazán to jsou chutě a barvy Itálie, které si v polévce skvěle užijete. Těstoviny klidně uvařte zvlášť a vložte je až do hotové polévky.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 150 g rajčatové omáčky
  • 80 g těstovin
    1
    3
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • parmazán
    7
  • olivový olej
  • 1 plechovka rajčat
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 snítky čerstvé bazalky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej, na kterém obojí zvolna orestujte. 

02.

Jakmile zelenina změkne, přidejte k ní sterilovaná rajčata a rajčatové pyré, zalijte vývarem, osolte, opepřete a povařte do změknutí zeleniny, asi 15 minut. 

03.

Poté polévku rozmixujte na jemný krém a přes síto nalijte zpět do hrnce. Jakmile se začne znovu vařit, přidejte těstoviny a uvařte je na skus. Hotovou polévku podávejte posypanou bazalkou a parmazánem.

Načítám