Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Udělejte si domácí rajčatové pesto. Je to hračka a užijete jej nejen do těstovin, ale třeba i na opečené jednohubky s mozzarellou.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 12 ks černých oliv
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 hrnek parmazánu
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 hrnku panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Scezená rajčata rozmixujte s olivami, tymiánem, sýrem, česnekem a asi půl lžičkou soli. 

02.

Zřeďte rajčata olejem (použít můžete i ten z rajčat) a uchovávejte v lednici, kde vám pesto vydrží asi týden. Pokud chcete pesto skladovat delší dobu, skleničky zavařte.

Tip

Až bude sezona, nasušte si rajčata sami podle návodu v článku Nekupujeme, vyrábíme: Milujete sušená rajčata? Připravte si je doma! 

Jsme si jisti, že si rajčatové pesto zamilujete i vy!

Načítám