Hlavní obsah

Randění po třicítce: Tohle jsou důvody, proč si jej ženy užívají více než dřív!

Foto: baranq, shutterstock.com

Po třicítce si randění užijete o dost víc než třeba ve dvacetiFoto: baranq, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jim třicet a víc a jsou single. A přestože jim společnost říká, že je to věk, kdy už by měly být usazené a minimálně plánovat rodinu, randění je v tomto věku super. Lepší než dřív. Proč?

Článek

Od žen třicátnic se většinou očekává, že vedle sebe budou mít stálého partnera, možná budou vdané a zakládání rodiny bude jejich tématem číslo jedna. Řada z nich je ale single a užívají si to. Tenhle věk je totiž na randění doslova ideální. A tohle jsou důvody, proč je to konečně taková zábava!

1. Sebevědomí, vítej v mém životě

Už to nejsou žádná ustrašená telátka, znají se a moc dobře ví, jaká je jejich cena. Většinou se netrápí hloupostmi typu „jsem pro něj dost štíhlá?“ či „mám dost velká prsa?“ „Tím, že žena v tomto věku dozrála i ve svém těle, tak se většinou přijala a bere se taková, jaká je. Je mnohem víc v pohodě,“ potvrzuje vztahová koučka Lucie Königová.

Navíc v tomhle věku už ženy většinou umí říct svůj názor, nepřemýšlí, co si o tom jejich protějšek pomyslí. A to vše hodně usnadňuje. „Díky tomu dokážou jasně sdělit své potřeby. Jaký typ restaurace preferují, jaké kultuře dávají přednost. Muž se tak může lépe orientovat a s větším úspěchem naplánovat večer, který bude stát za to,“ dodává Lucie Königová.

Foto: Jack_Frog, shutterstock.com

V tomhle věku už umíte říct svůj názor a nenecháte se tlačit někam, kde vám není příjemněFoto: Jack_Frog, shutterstock.com

2. Vím, co hledám

Nějaké vztahy už mají za sebou, mají zkušenosti. Jednoduše řečeno, už se v mužích trochu vyznají, umí je odhadnout. „Už vědí, co potřebují, a hlavně, kdo má v jejich životě smysl. Váží si sebe a svého času, uvědomují si, komu je dobré dát svou energii. Život je v tomto směru velmi spravedlivý. Ráno každý dostane 24 hodin a je jen na něm, zda je s někým promrhá nebo je smysluplně využije,“ říká terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

A v tom je to kouzlo. Dospělé ženy si svých každodenních 24 hodin umí většinou dobře užít. Už ví, že lepší je prožít si je jen samy se sebou než s mužem, který za moc nestojí.

3. Sex? Umí si ho užít!

Většinou už dokonale znají své tělo, ví, co se jim líbí, co ne. Navíc je již tolik nesvazuje stud, neřeší, kdo si co pomyslí a podobně.

„Postupnými zkušenostmi jdou stranou zábrany a ujasňují se potřeby. Ženy po třicítce již obvykle vědí, co v oblasti partnerské intimity a sexu potřebují. A umí o svých potřebách a touhách otevřeně mluvit, chtějí je naplňovat,“ vysvětluje Lucie Königová.

Foto: Ivanko80, shutterstock.com

V mužích už se trochu vyznáte, takže snáz odhadnete, s kým nemá cenu ztrácet časFoto: Ivanko80, shutterstock.com

4. Jsem nezávislá

V tomto věku bývají ženy již dostatečně samostatné, vybudovaly si vlastní zázemí. Mají práci, své vlastní finance, bydlení a podobně. A to jim dává nezávislost a možnost skutečně svobodného rozhodování. „Mají oporu samy v sobě, nepotřebují se upínat na muže, který se zrovna objevil,“ potvrzuje Lucie Mucalová. A to dává dostatek prostoru a času jim i jejich případnému partnerovi.

5. Mám z čeho vybírat

Zní to paradoxně, ale počty potenciálních vhodných partnerů se kolem třicítky a po ní rozšiřují. „Především věková hranice se začne zajímavě hýbat. Dvacetileté holky nepokukují po patnáctiletých chlapcích, ale pětatřicátnice si s o několik let mladším mužem klidně vyrazí,“ říká Lucie Königová. Stejně tak vhodný je ale i pětačtyřicátník či padesátník.

Jednoduše řečeno, najednou si vybíráte mezi muži v mnohem širším věkovém okruhu, a i míst, kde ho lze potkat, je víc. S věkem se totiž rozšiřuje počet lidí, s nimiž se stýkáte, aktivit, kterým se věnujete a podobně. Narazit na super chlapa tak můžete v podstatě kdekoli!

Máte zkušenosti s randěním v tomto věku? Je to lepší než dřív?

Související témata:

Načítám