Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Co péct, když se chcete vyhnout lepku? Sáhněte po rýžové mouce a podávejte banánový chlebíček. Chutná lahodně!

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
Těsto
  • 125 g másla
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 4 ks vejce
  • 3 ks banánu
  • 2 hrnky rýžové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
Poleva
  • 1 ks banánu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Změklé máslo utřete s cukrem, přidejte vajíčka (bezlepkové mouky jich potřebují pro zpevnění víc) a rozmixované banány a vmíchejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli.

02.

Pečte nejlépe v silikonové formě na chlebíček 60–80 minut, nebo dokud není špejle zapíchnutá do těsta po vytažení téměř suchá.

03.

Připravte si polevu. Rozmixujte banán, přidejte citronovou šťávu, aby banán nezhnědl a moučkový cukr. Polevu natřete na koláč.

Energetická hodnota celkem pro 1 chlebíček
Energie15 117,82 kJ
Bílkoviny59,36 g
Tuky127,9 g
Sacharidy552,49 g
Sůl1,64 g
SAFA58,47 g
Vláknina11,97 g
Cukry278,25 g
Související témata:

Načítám