Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dneska zapomeňte na všechny základy matematiky. 7 x 1 se totiž rovná čtyři! Ze sedmi surovin totiž dnes uvaříte hned čtyři porce na rodinnou večeři. Počítali jsme vše kromě soli a pepře. A tady je výsledek - květákovo-rukolový nákyp!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 100 g čerstvé rukoly
  • 1 svazek kořenové petržele
  • 50 g parmazánu
    7
  • 100 g zakysané smetany
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 ks květáku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květák rozdělte na růžičky a vařte ho v osolené vodě asi 10 minut. 

02.

Žloutky vyšlehejte se zakysanou smetanou, přidejte strouhaný parmezán, nasekanou petrželku, rukolu, muškátový oříšek, sůl a pepř.

03.

Květák sceďte, smíchejte se žloutkovou směsí a nakonec do něj vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijte do zapékací formy a nákyp pečte při 200 stupních asi 30 minut.

Související témata:

Načítám