Hlavní obsah

Máte rádi vejce? Pokud zrovna netrpíte vysokou hladinou cholesterolu, pak můžete vyzkoušet naše rychlé jednohubky s ančovičkou nebo kaviárem.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 jednohubek
  • 5 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce zakysané smetany
    7
  • 5 ks ančoviček
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Uvařená a vychladlá vejce rozkrojte příčně na poloviny a opatrně z nich vyndejte žloutky. Ty smíchejte se lžící zakysané smetany, solí a pepřem a naplňte je zpět do důlků v bílku. Nakonec půlky vajec dozdobte podélně přepůlenou ančovičkou nebo kupičkou kaviáru.

Energetická hodnota celkem pro 1 jednohubku
Energie178,32 kJ
Bílkoviny3,61 g
Tuky2,96 g
Sacharidy0,32 g
Sůl0,39 g
SAFA1 g
Vláknina0 g
Cukry0,17 g
Související témata:

Načítám