Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Připravte si tuhle úžasnou podzimní dobrotu. Pečená jablka voní po skořici a chutnají po karamelu. S kopečkem zmrzliny budou božská!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na jablka
  • 4 ks jablek
  • 1 hrnek vlašských ořechů
    8
  • 1 hrst rozinek
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 g másla
    7
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu
Na doladění
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
    7
  • 4 lžíce mascarpone
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Jablka navrchu seřízněte a opatrně je vydlabejte. V pánvi nechte rozpustit polovinu másla. Přidejte ořechy, rozinky a opečte. Pak vše zasypte cukrem, pomíchejte a směs nechte trochu zkaramelizovat. Míchejte 3 až 4 minuty. Nakonec vmíchejte skořici.

02.

Z druhé poloviny másla odeberte kousek a vymažte pekáček. Zbylé máslo dejte do rendlíku, nechte ho rozpustit a smíchejte s medem.

03.

Jablka naplňte karamelovou směsí a vyskládejte je do pekáčku. Pak je přelejte medovým máslem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte půl hodiny.

04.

Hotová jablka podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.

Související témata:
Plněná pečená jablka

Načítám