Hlavní obsah
3,0
(21)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud milujete řízky a chcete se vyhnout klasickému trojobalu, vyzkoušejte tyto báječně šťavnaté jogurtové „řízky“ (nejde o plátky masa, ale masovou směs spojenou jogurtovým těstíčkem), které si zamiluje celá vaše rodina.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Na jogurtové řízky:
  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 2 ks vejce
  • 50 g strouhaného sýru
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 50 ml oleje na smažení
Článek

Tyto jogurtové „řízky“ jsou oproti klasice v trojobalu snadnější na přípravu a čím déle necháte masovo-jogurtovou směs před smažením v lednici odpočinout, tím budou masové placky po usmažení šťavnatější. Jsou skvělé ihned po smažení, ale dají se podávat i za studena, například s chlebem.

01.

Začněte tím, že kuřecí maso nakrájíte na tenké menší nudličky. Osolte ho, přidejte sušený česnek a mletou sladkou papriku. Dobře vše spojte (nejlépe rukama).

02.

Do masové směsi následně přidejte vejce, strouhaný sýr (eidam, gouda, ementál), mouku a jogurt. Vše spojte a nechejte směs odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny (klidně i přes noc do druhého dne).

03.

Na rozpáleném oleji tvořte z odleželé směsi placky (čím menší budou, tím lépe se vám budou obracet). Smažte je pozvolna dozlatova z obou stran (ze směsi by vám mělo vyjít 10 až 12 menších „řízků“).

04.

Po usmažení je dejte na talíř s ubrouskem, aby z nich vykapal přebytečný tuk. Podávejte s bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.

Související témata:
V těstíčku

Načítám