Hlavní obsah
3,4
(29)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Máme pro vás recept, jak trochu jednodušeji připravit holandské řízky. Hodí se především, když nemáte čas na přípravu tradiční receptury s doma namletým pleckem a bůčkem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Na řízky
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 180 ml mléka
  • 200 g goudy
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Na obalení a smažení
  • 2 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 200 ml oleje na smažení
Článek

Postup

01.

Nejprve promíchejte mleté vepřové maso s mlékem a dejte ho na cca 4 hodiny (ale klidně i přes noc) do lednice odležet.

02.

Druhý den do masové směsi přidejte nastrouhaný sýr, najemno nasekanou petrželku, sůl a čerstvě namletý pepř. Směs zamíchejte.

03.

Mokrýma rukama tvořte ze směsi karbanátky, které obalte v rozšlehaných, lehce osolených vejcích a pak ve strouhance.

04.

Připravte si dvě velké pánve (aby se vám dlouhým smažením v jedné pánvi nepřepaloval zbytečně tuk) a do každé nalijte asi 100 ml oleje a nechte ho rozpálit.

Foto: Svatava Vašková

Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší. Foto: Svatava Vašková

05.

Obalené holandské řízky smažte zvolna dozlatova z obou stran.

Reklama