Hlavní obsah
3,1
(42)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pokud máte rádi kuřecí řízky, mohl by vás zaujmout tento recept na kuře marinované v citronové šťávě. Kousky se pak smaží a následně i dusí, ale jsou dokonale voňavé a křupavé.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg kuřecích paliček
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 150 ml oleje
  • 2 lžíce horké vody
  • 2,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso dejte do mísy, přidejte 2 vrchovaté lžičky soli (opravdu, nebojte se toho), citronovou šťávu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přiklopte poklicí a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

Tip: Na tento recept můžete použít v podstatě libovolné kuřecí maso, nejlepší jsou ale kousky s kostí jako paličky nebo horní část křídel.

02.

Maso vyjměte z marinády a osušte. Smíchejte mouku se sladkou paprikou, trochou pepře a špetkou soli. Maso ve směsi obalte.

03.

V pekáčku nebo hluboké pánvi, která jde dát do trouby, rozpalte na střední prohřátí asi 1 cm oleje. Maso v něm postupně pozvolna osmažte dozlatova, trvá to dohromady asi 20 minut.

04.

Plotnu ztlumte na nízký stupeň. Opravdu velmi opatrně přidejte dvě lžíce horké vody, přiklopte poklicí a ještě 20 minut dodělejte. Na závěr sundejte poklici a ještě chvíli smažte ve výpeku dokřupava. Jedná se o velmi netradiční postup, ale věřte, že stojí za to!

Hledáte další originální recepty? Pusťte se třeba do plněných karbanátků s kopřivami a sýrem nebo vyzkoušejte čínská čajová vejce.

Související témata:

Načítám