Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

S knedlíkem, těstovinami, bagetkou nebo třeba jen se salátem. Je jedno, s jakou přílohou si tuhle omáčku s masem připravíte. Ovšem je jisté, že zachutná vám, partnerovi a určitě i dětem!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Maso s omáčkou
  • 1 lžíce másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 50 ml smetany na vaření 33%
  • 4 ks krůtích prsou
  • 1/2 lžičky pepře
  • 400 ml hovězího vývaru
Příloha
  • 4 listy kadeřavého salátu
  • 2 ks bagetky
Článek

Postup

01.

Krůtí prsa osolte, opepřete a dochuťte oblíbeným kořením. Poté je z obou stran po třech minutách nechte na pánvi zatáhnout a přesuňte je na dalších 12–15 minut do trouby, aby se při 180 stupních Celsia dodělala.

02.

Mezitím rozpusťte v hlubší pánvi máslo, nechte na něm zlehka opéct cibulku nakrájenou nahrubo, zaprašte ji moukou a připravte tmavší „červenou“ jíšku. Tu poté zalijte vývarem nebo vodou, do základu přidejte hořčici, cukr, šťávu z citronu a omáčku asi 20 minut vařte.

03.

Nakonec ji zjemněte smetanou. Podávejte s masem, salátem a bagetkou.

Související témata:

Načítám