Článek
Můžete narazit i na jiné varianty tohoto skvělého receptu: kuřecí se dá také smažit v těstíčku, napíchat na špízy, případně ho lze nahradit sýrem halloumi.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Vykostěná kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou.
Video: Jak vykostit kuřecí stehna
02.
Maso vložte do větší mísy a přidejte mletou papriku, cibulový prášek, čerstvě mletý pepř, sójovou omáčku, hnědý cukr a olej. Promíchejte, aby se maso marinádou rovnoměrně obalilo.
03.
Zatímco se kuře marinuje, připravte omáčku bang bang: jednoduše smíchejte všechny ingredience. Asi čtvrtinu omáčky dejte stranou do jiné misky na potření kuřete před pečením.
04.
Marinované kuřecí maso rozložte na připravený plech tak, aby se jednotlivé kousky nepřekrývaly, a lžící potřete každý kus odloženou omáčkou bang bang. Maso poté pečte ve vyhřáté troubě 25-30 minut, dokud nebude zlatavé a propečené.
05.
Zatímco se maso peče, připravte rýži a nakrájejte čerstvou zeleninu. Hotové kuře podávejte s rýží, zeleninou a vypečenou šťávou. Jednotlivé porce pokapejte zbývající omáčkou bang bang a posypejte nasekanou jarní cibulkou.
>>>Slavný thajský street food zvládnete doma za pár minut: recept na pikantní kuřecí prsa v papilotě