Hlavní obsah
Foto: Anna Bogush, Shutterstock.com

Foto: Anna Bogush, Shutterstock.com

Spojení mletého masa, oliv a koření je skvělé. Vyzkoušejte olivové karbanátky. Budou vám chutnat.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 kg mletého masa
  • 1 ks housky
    1
  • 1 dl mléka
    7
  • 1 ks cibule
  • 100 g oliv černých
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • čerstvá bazalka
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
    10
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mísy si připravte mleté maso, housku na kostičky, které pokropíte mlékem, nakrájenou větší cibuli a zhruba 100 g zelených oliv nasekaných na malé kousky. Směs osolte, zlehka opepřete barevným pepřem, můžete přidat další koření, které máte rádi (hodí se například bazalka). Přidejte také hořčici.

02.

Vše promíchejte, vytvarujte malé bochánky a opečte na pánvi jako běžné karbanátky. Podávejte s bramborovou kaší nebo s pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 000 837,01 kJ
Bílkoviny25 005,73 g
Tuky95 008,91 g
Sacharidy23,46 g
Sůl504,52 g
SAFA42 751,96 g
Vláknina3,84 g
Cukry5,62 g
Související témata:

Načítám