Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Milujete drůbeží maso a hledáte stále nové možnosti, jak ho použít? Jestli máte po ruce krůtí prsa, pak vyzkoušejte plněné chleby krůtím masem s jogurtem. Budou skvělou svačinkou nebo lehčí večeří.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 chléb
  • 400 g krůtích prsou
  • 150 g bílého jogurtu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Krůtí maso nakrájejte na pár větších kusů, dejte je do misky, zalejte olejem, osolte, opepřete a přidejte lžíci medu. Prsa zprudka ze všech stran opečte a dejte dopéct do trouby na 180 °C asi na 15 minut.

02.

V misce smíchejte jogurt, zakysanou smetanu, pokrájený koriandr i petržel a nastrouhanou okurku (vymačkejte z ní přebytečnou vodu, než ji vmícháte k ostatním surovinám, omáčka by pak byla příliš tekutá). Vše promíchejte a dochuťte solí, pepřem a zbylým medem.

03.

Když je maso upečené, nasekejte ho na malé kusy a vmíchejte do jogurtové směsi. Chleba rozdělte na 4 kapsy, pitu na půlky, trochu je vydlabejte a pomocí lžíce je naplňte směsí. Podávejte jako lehkou večeři nebo svačinu.

Související témata:

Načítám