Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete si o svátcích pochutnat na rybě, ale kapr pro vás zkrátka není? Vyměňte ho za jemného pstruha!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks pstruha
    4
  • 1 lžička soli
  • 50 g másla
    7
  • 200 g anglické slaniny
  • 200 g špeku
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • listová petržel
  • 1 ks citronu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 lžíce oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pstruhy omyjte, osušte kuchyňskými utěrkami a pokapejte je citronovou šťávou. Mezitím, co odpočívají, nakrájejte cibuli nahrubo, slaninu a špek na kostičky, česnek na plátky a papriky na kostičky.

02.

Na oleji krátce opečte cibuli, přidejte slaninu, špek i papriky a opékejte je. Po chvíli doplňte česnek, směs ještě pár minut prohřívejte, a pak jí naplňte pstruhy.

03.

Položte je na pekáč vyložený máslem a pokladený kolečky citronu a pečte v troubě při 180 stupních asi 25 minut. Při podávání pstruhy posypte nasekanou petrželkou.

Související témata:

Načítám