Článek
Postup
01.
Ingredience na bramborový salát nakrájejte na drobnější kostičky (šalotku najemno) a vložte do prostornější mísy. Pak vyšlehejte dohladka ingredience na zálivku a nalijte na brambory. Krátce, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby nedošlo k rozmačkání brambor. Přendejte do čisté krabičky s víčkem, uložte do lednice (maximálně 4-5 °C) a nechte 48 hodin odležet. Salát bývá prvně trochu řidší konzistence a mírně nakyslý, ale do druhého dne se dobře rozleží a brambory absorbují přebytečnou tekutinu. Zůstane příjemně šťavnatý.
02.
Filety dobře osolte, vložte do mouky, pak do směsi rozšlehaných vajec a nakonec do strouhanky. Smažte v rozpáleném oleji (asi 180°C) dozlatova. Po vyjmutí položte ještě na ubrousek, kde nechte kapří řízky chvilku odkapat.