Hlavní obsah
Foto: remoska.cz

Foto: remoska.cz

Utopené kotlety zapečené v remosce připravíte kdykoli a kdekoli. Stačí mít maso, sýr a brambory! A báječně si pochutnáte!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce sádla
  • 6 ks brambor
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks cibule
  • 2 ks vepřové kotlety
  • 2 plátky plátkového sýra
  • 250 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Dno mísy vymažte sádlem a poklaďte na kolečka nakrájenými předvařenými brambory i po stěnách. Osolte, posypte kolečky cibule.

02.

Vykostěné kotlety nejdříve zlehka nařízněte, naklepejte a osolte. Poté je narovnejte do pekáče na brambory. Zasypte zase cibulí, přikryjte plátky sýra a zakončete plátky brambor – opět posolte.

03.

Celé dílo zalijte čtvrt litrem šlehačky a 25 minut nechte zapékat.

Související témata:

Načítám