Hlavní obsah
Foto: remoska.cz

Foto: remoska.cz

Utopené kotlety zapečené v remosce připravíte kdykoli a kdekoli. Stačí mít maso, sýr a brambory! A báječně si pochutnáte!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce sádla
  • 6 ks brambor
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks cibule
  • 2 ks vepřové kotlety
  • 2 plátky plátkového sýra
    7
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Dno mísy vymažte sádlem a poklaďte na kolečka nakrájenými předvařenými brambory i po stěnách. Osolte, posypte kolečky cibule.

02.

Vykostěné kotlety nejdříve zlehka nařízněte, naklepejte a osolte. Poté je narovnejte do pekáče na brambory. Zasypte zase cibulí, přikryjte plátky sýra a zakončete plátky brambor – opět posolte.

03.

Celé dílo zalijte čtvrt litrem šlehačky a 25 minut nechte zapékat.

Související témata:

Načítám